VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Alufóliába sütve készítettem el ezt a különleges halételt. Fóliában sütve a halfilé minden ízét és aromáját megőrzi. A hallal együtt sült zöldségek köretként is szolgálhatnak.
A pangasius néhány év alatt igen népszerű lett hazánkban. 10 dkg halban mindössze 8 g zsír van, szénhidrátot pedig egyáltalán nem tartalmaz. Mindezek mellett igen jelentős fehérjeforrás. Nagyon hamar elkészíthető, húsa finom, omlós.
Hozzávalók 3 személyre:
- 3 szelet pangasius halfilé
- só
- bors
- ½ citrom leve
- hal fűszerkeverék
- 2 sárgarépa
- 3 kisebb burgonya
- 1 közepes vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 3 db alufólia
Elkészítés:
A hal szeleteket picit sózzuk, borsozzuk. Citromlével meglocsoljuk.