Elképesztően finom vegetáriánus receptet kínálok most az olvasóknak. A reszelt burgonya teszi tartalmassá ezt az ételt.
Hozzávalók: 500 g brokkoli 2 közepes reszelt burgonya 4 evőkanál zabpehely zsemlemorzsa szükség szerint só bors szerecsendió kevés olaj a sütéshez 1 tojás 1 kígyóuborka 2 gerezd fokhagyma 1 sovány joghurt Elkészítés: A brokkolit sós vízben fedő nélkül (így kevésbé bántja emésztőrendszerünket) megfőzzük. Leszűrjük, villával apróra törjük. 2 közepes burgonyát reszelünk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, egy csipet szerecsendióval ízesítjük. Egy egész tojással és 4 evőkanál zabpehellyel összekeverjük. Vizes kézzel golyóformákat csippentünk a brokkolis masszából, majd tenyerünkkel ellapítva fasírtot formázunk belőle. Zsemlemorzsában megforgatjuk őket. Gyengén olajozott serpenyőben megsütjük. 2 nagy lapos fakanállal óvatosan meg tudjuk fordítani sütés közben. Az uborkát és a fokhagymát nagy lyukú reszelőn megreszeljük, sovány joghurttal összekeverjük. A brokkoli fasírtot tzatziki salátával tálaljuk.