Életmód / Ezotéria

Melyik csakra milyen problémát jelöl? Lelki nehézségek, amelyekhez társulnak a csakra-gondok

Melyik csakra milyen problémát jelöl? Lelki nehézségek, amelyekhez társulnak a csakra-gondok

A csakrák szinte az összes természetgyógyászati ágban jelen vannak – némelyikben komolyabb, másutt viszont kevésbé fontos szerepet tulajdonítanak nekik. Az ókorból származó tanulmányok szerint testünkben hét fő csakra található, ebből a hét pontból épül fel testünk energiavonala. Bármelyik csakránk sérül, az összes többi hiányt fog szenvedni, hiszen a csakrák egymással is szoros kapcsolatban állnak, akár egy lánc gyöngyei, úgy kapcsolódnak össze.

A csakrák hivatottak képviselni a testi, lelki és szellemi egyensúlyunkat, ugyanis mindegyikhez kötni tudunk betegségeket, lelki problémákat és szellemi nehézségeket is. Ebből a cikkből most megtudhatod, hogy az egyes csakrák túl- vagy éppen alulműködése milyen problémákat generálhat!

Korona csakra

A korona csakra a fejtetőn helyezkedik el, megfelelő működése esetén tudatosan döntünk, felelősséget vállalunk tetteinkért és saját magunkért.

Ha a korona csakra alulműködik, akkor gyengül a saját magunkba és másokba vetett hitünk, elveszettnek, tehetetlennek érezzük magunkat.

Egyesek depressziós tüneteket mutatnak, másoknak tanulási nehézségeik lesznek.

A korona csakra túlműködése során túlságosan határozottá, már-már dogmatikussá válunk, nehezen tudunk határt szabni a szenvedélybetegségeknek, sokszor alaptalanul vádaskodunk, és nagyon nehezen sorakoztatunk fel észérveket.

 

Harmadik szem csakra

A homlok csakra néven is ismert harmadik szem csakra a két szemöldökünk között helyezkedik el.

Elsősorban a koncentrációért, megérzésekért felel – ezek sérülnek akkor, ha nem működik ideálisan.

Ha blokkolt állapotban van, akkor nehezen tanulunk, nem tudunk odafigyelni, koncentrálni, nem igazán értjük meg a környezetünkben élőket.

Könnyen ítélkezünk mások felett, és romlik a képzelőerőnk, fantáziánk.

Túlműködése esetén gyakoriak a rémálmok, csalódások és tévedések, sokan elvesztik objektív ítélőképességüket és „elvesznek” a spirituális világban.

 

Torok csakra

A torok csakrát a gégefő tájékán találod, elsődleges feladata a kommunikáció, a kreativitás kibontakoztatása és az önkifejezés.

Alacsony, blokkolt működése esetén a torok csakra rendszerint félreértésekbe, nézeteltérésekbe sodor, türelmetlenné tesz, és kevésbé leszel érzékeny mások problémáira.

A túlműködése hasonlóképpen nem tekinthető ideálisnak: olyan tulajdonságok kerülnek ilyenkor előtérbe, mint a makacsság, önfejűség, fontoskodás, szűk látókörűség.

Ilyen esetekben természetesen nagyon könnyű megbántani másokat, különösen azért, mert a túlműködő torok csakra mellett sokkal gyakrabban beszélünk bántóan, nyersen.

 

Szív csakra

A szív csakra a mellkas közepén, a szíved környékén helyezkedik el, és elsősorban az empátiánkért, együttérzésünkért felel.

Amikor valami blokkolja a működését, akkor kevésbé toleránsak vagyunk, sokan elkeseredettnek, tehetetlennek érzik magukat, de gyakoriak a bizalmi kérdések is – mások iránt és saját magunkkal szemben egyaránt.

A túlműködés sem túl ideális, mert ilyenkor mindent túlgondolunk: ekkor kerül előtérbe a féltékenység, az irigység.

Megjelenik a társfüggőség, az önmarcangolás és önfeláldozás, valamint a túlbuzgóság.

 

Napfonat csakra

A napfonat csakra a köldök és a szegycsont között helyezkedik el.

Ideális működése esetén harmóniában vagyunk önmagunkkal, megfelelően tudjuk kezelni az érzelmeinket és nem esik nehezünkre megbocsátani másoknak.

Túlműködése során a napfonat csakra hatalomra éhessé, kritikussá és maximalistává tesz minket – sajnos utóbbit sem a jó értelemben.

Azonban az alulműködése sem éppen szerencsés, mert ekkor erőtlennek, tehetetlennek érezzük magunkat, miközben az alsóbbrendűség érzetével is meg kell küzdenünk.

 

Szakrális csakra

A szakrális csakra a köldök és a farok csont között található.

Elsősorban a bennünk rejlő szenvedélyért, szexuális kedvünkért felel, emiatt harmonikus működése esetén a szerelmi, szexuális életünk is jól működik.

Alulműködése során a libidó elhanyagolhatóvá válik, kissé fásulttá, rosszkedvűvé válunk, elveszítjük a kreativitásunkat.

Ha a szakrális csakra túlműködik, akkor túlságosan érzelmesek leszünk, agresszívan reagálunk mások megnyilvánulásaira.

Előtérbe kerülnek a különféle fétisek, és gyakoriak a mások manipulálásra tett törekvéseink, továbbá a hedonista élvezetek.

 

Gyökér csakra

A gerincoszlop alsó részén, a farokcsont, keresztcsont területén helyezkedik el a gyökér csakra.

A tanulmányok szerint ez a csakra testünk alapja, a biztos pont.

Éppen ezért a biztonságérzettel kapcsolatos problémák tartoznak ide: az állandósuló aggodalom, a félelemérzet, a rugalmasság hiánya és a szorongás mind-mind arra utal, hogy a gyökér csakrád túlságosan alulműködik.

Túlműködés esetén agresszivitás, kapzsiság, falánkság, mohóság jelentkezik, és az ideálisnál jóval inkább felértékelődnek az evilági, anyagi javak az életedben.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást