VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Igen, igen, és is ismerem a régi viccet, miszerint aki nem tud meginni egy üveg bort, az minek bontja meg, de lássuk be: előfordul, hogy megmarad néhány deci az üveg alján, amit másnap már senkinek nincs kedve meginni. Az alábbi receptekbe azonban még pont jók lesznek!
Csirke fehérboros szószban
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy nagy serpenyőben, amit majd a sütőbe is be tudsz tenni, önts olívaolajat és tedd bele a sóva, borssal ízesített csirkét – használhatsz combot, mellet, vagy bármilyen más részt is – a bőrös részével lefelé.
Pirítsd 4-5 perc alatt ropogósra, majd fordítsd meg a hússzeleteket, és tedd a serpenyőt a sütőbe, és süsd készre a csirkét.
Egy edénybe tegyél ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott mogyoróhagymát és fokhagymát, majd öntsd fel fél csésze száraz fehérborral, és főzd addig, amíg a folyadék nagy része elpárolog.
Tegyél bele egy-két csirkecsontot, és főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor ízesítsd a mártást petrezselyemmel, bazsalikommal, sóval, borssal, és keverj bele egy evőkanál vajat.
Locsold a mártást a csirkedarabokra, és tálald forrón!