Megmaradt a bor? 5 étel, amiben szuperül felhasználhatod

Címlap / Életmód / Receptek / Megmaradt a bor? 5 étel, amiben szuperül felhasználhatod

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Igen, igen, és is ismerem a régi viccet, miszerint aki nem tud meginni egy üveg bort, az minek bontja meg, de lássuk be: előfordul, hogy megmarad néhány deci az üveg alján, amit másnap már senkinek nincs kedve meginni. Az alábbi receptekbe azonban még pont jók lesznek!

Csirke fehérboros szószban

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy nagy serpenyőben, amit majd a sütőbe is be tudsz tenni, önts olívaolajat és tedd bele a sóva, borssal ízesített csirkét – használhatsz combot, mellet, vagy bármilyen más részt is – a bőrös részével lefelé.

Pirítsd 4-5 perc alatt ropogósra, majd fordítsd meg a hússzeleteket, és tedd a serpenyőt a sütőbe, és süsd készre a csirkét.

Egy edénybe tegyél ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott mogyoróhagymát és fokhagymát, majd öntsd fel fél csésze száraz fehérborral, és főzd addig, amíg a folyadék nagy része elpárolog.

Tegyél bele egy-két csirkecsontot, és főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor ízesítsd a mártást petrezselyemmel, bazsalikommal, sóval, borssal, és keverj bele egy evőkanál vajat.

Locsold a mártást a csirkedarabokra, és tálald forrón!

Oldalak: 1 2 3 4 5

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/5
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!