Életmód / Család

Megjósolható a gyerek neme? Ezek a jelek utalnak fiúra, és ezek lányra

“Mindegy, csak egészséges legyen” – általában a legtöbb szülő ezt válaszolja, amikor az kerül szóba, hogy fiú vagy lány gyermeket szeretnének. Ettől persze még teljesen természetes, hogy jó előre kíváncsi az ember a gyerek nemére. Még ha az orvostudomány ma már a 20-24. héttől szinte tökéletes bizonyossággal meg tudja állapítani a születendő baba nemét. Az utrahang előtti időkből van néhány kedves hagyomány, ami alapján sokan tippeltek kisfiúra vagy épp kislányra.

Hogyan áll az a pocak?

Biztosan te is nagy elégedettséggel figyeled gömbölyödő pocakodat a tükörben, de ha arra is szeretnél választ kapni, hogy fiút vagy lányt hordasz-e a szíved alatt, fordulj oldalra egy kicsit, és nézd meg, hogyan is fekszik a baba.

A népi hiedelem szerint, ha a pocakod inkább magasabb, akkor lányt vársz, ha pedig alacsonyabb, akkor fiút.

Közvetlenül a szülés előtt persze már mindenkinek alacsonyan van a terhespocakja, hiszen a baba elkezdi felvenni a pozíciót a születéshez, de egyesek szerint az első, második trimeszterben az elhelyezkedés árulkodhat a kicsi neméről.

Mondd, mit kívánsz?

Szinte minden családban akad egy kedves anekdota arról, hogy a várandós anyukák milyen ételért voltak teljesen oda: a hagyomány szerint az, hogy mit kívánsz, a kicsi neméről is árulkodhat.

Olvastad már?  5 dolog, amit tudnod kell, mielőtt a második gyereket tervezitek

Eszerint, aki állandóan édesség után ácsingózik a terhesség alatt az lányt hord a szíve alatt, aki pedig folyton sós vagy savanyú ízekről álmodozik az fiút várhat.

Akárhogy is, a terhesség alatt különösen figyelj oda arra, hogy mit és mennyit eszel, és édességek vagy chips helyett keress egészségesebb alternatívákat, mindkettőtök érdekében.

Pattanások? Okold a kislányodat!

A terhesség alatt a hormonjaid alaposan felbolydulnak, ez pedig azt is jelentheti, hogy annyi pattanásod lesz, amennyi tini korodban sem volt.

A hagyomány szerint ez kislányt jelez, ugyanis a fejlődő baba “ellopja” az anyukája szépségét, hogy majd ő is gyönyörű nő lehessen.


Készülj fel! 7 lecke, amiért a lányod majd hálás lesz


Ez a megközelítés szerintünk egy kicsit szexista, de a hagyomány az hagyomány, szóval ha pattanások törnek ki rajtad a terhesség alatt, akkor fogadj a kislányra, és próbálj meg több vizet inni és friss zöldséget, gyümölcsöt enni, hogy a bőröd is olyan szép legyen, mint amilyen remekül érzed magadat benne.

Nehéz reggelek

Van, aki az első hónapokban úgy érzi, el sem tud szakadni a fürdőszobából, esetleg a rosszullétek a második trimeszteren keresztül is tartanak. Mások egyáltalán nem éreznek rosszullétet a terhesség alatt.

Olvastad már?  Miért kell megmagyaráznom, hogy többet akarok a gyerekemmel lenni?

A megfigyelések szerint, akik az előző társaságba esnek, azok lányt várhatnak, míg akik könnyebben viselik a várandósságot, azok fiút hordanak a szívük alatt.

Ha tényleg minden nap rosszul érzed magad, akkor mindenképpen beszélj erről az orvosoddal, mert a krónikus reggeli rosszullét hátterében komolyabb gond is állhat, de ha csak a hormonok okoznak gondot, az orvos akkor is segíthet természetes megoldást találni, hogy könnyebben viseld a várandósság terheit.

Anyai ösztönök

Egy régi babonás könyv szerint ha megkérdezel egy anyát, hogy fiút, vagy lányt vár-e, és ő azt feleli, fiút, de nem pirul el közben, akkor biztos lehetsz benne, hogy lányt hord a szíve alatt – az anyai ösztön ugyanis megsúgja, fiú vagy lány gyermek fejlődik a méhedben, és ezt nem is tudod kimondani úgy, hogy ne öntsön el a pír a boldogságtól.

Lehet, hogy ez egy kissé szentimentális megközelítés, de kedves hagyomány.

Persze, bárhogy is alakul, a lényeg, hogy a tiéd lesz, és hogy fiúnak, lánynak is ugyanúgy szeretni fogod.