Mégis jót tesz, ha a kutyáddal alszol? 4 érv, ami szerint nagyon is!

Mégis jót tesz, ha a kutyáddal alszol? 4 érv, ami szerint nagyon is!

Címlap / Életmód / Család / Mégis jót tesz, ha a kutyáddal alszol? 4 érv, ami szerint nagyon is!

Korábban már írtunk arról, hogy nem feltétlenül jó ötlet együtt aludni a kutyánkkal, akár egészségügyi, akár pihenési szempontokat veszünk figyelembe. Nos, azóta rengeteg üzenetet kaptunk tőletek, amelyekben leírtátok nekünk, hogy ti semmilyen negatív következményt nem tapasztaltatok, sőt, épp ellenkezőleg, sokkal jobban tudtok pihenni, ha a kutyusotok is mellettetek van. Úgy döntöttünk, beszámolóitokon felbuzdulva összegyűjtjük az érem másik oldalán szereplő szempontokat is! 🙂

Nyugalom és biztonságérzet

A szakértők gyakran figyelmeztetnek, hogy a rendszeres éjszakai ébredés szinte kikerülhetetlen, ha egy ágyban alszunk a házi kedvencekkel – vannak, akik mégis éppen a nyugalom miatt voksolnak a dolog mellett.

Sokan nyilatkoznak úgy, hogy kifejezetten nyugodtnak érzik magukat, ha négylábú barátjukat még éjszaka is elérhető közelségben tudják. Ez nem csak akkor igaz, amikor egy hatalmas testű eb férkőzik be a takaró alá, sokak számára már az is biztonságot ad, ha az aprócska, lakásban tartott kedvence bújik oda a gazdihoz.

A pozitív érzések ellenére többen számoltak be arról, hogy sokszor felébrednek éjjel, de még így is inkább a kedvenccel való pihenést választják.

Enyhíti a magányt

Talán nem meglepő, de nagyobb arányban alszanak együtt házi kedvencükkel azok, akik egyedülállóak, így enyhítve a magánnyal járó rossz érzéseket.

félelmet és az elhagyatottság érzését is jelentősen csökkenti, ha a kutyus ott szuszog a takaró alatt.

A kutyákkal való együttalvás egyébként már évezredes múltra tekint vissza, bár akkoriban inkább gyakorlati jelentősége volt.

Az állatok védelmező szerepet töltöttek be, hiszen a legapróbb neszekre is felébredtek, így segítettek gazdáiknak időben reagálni a veszélyre. Emellett a rendkívül hidegekben még életmentő funkciót is betöltött a négylábúakhoz való hozzábújás.

Tökéletes ellazulás

Bizonyított tény, hogy ha elég sűrűn nézel a kutyusod szemébe, akkor sokkal hamarabb megnyugszol, és a stressz-szintedet is alacsonyabban tarthatod. Ebből kiindulva már nem nehéz elképzelni, mi zajlik le a testedben akkor, amikor alaposan megölelgeted és megszeretgeted a kedvencedet!

A boldogsághormonok gőzerővel termelődnek, te pedig tökéletesen ellazulsz, és ha nem is teljesen, de egy ideig elfelejtheted a hétköznapi problémákat.

Nos, éjszaka hosszú órákon keresztül érezheted a tökéletes ellazulást, és a hűséges hálótárs közvetlen közelségét, aki a gyerekkori alvós plüssödre emlékeztethet.

A kapcsolat erősítése

A legtöbb állat számára természetes, hogy családtagjaival összebújva pihen – így védik meg magukat a hidegtől, a támadásoktól és persze egyúttal erősítik is a kötelékeiket.

A háziasított kedvencek számára legalább ennyire alapvető, hogy a gazdik közvetlen közelében töltik az idejüket, és ott is pihennek. Ezzel kifejezik ragaszkodásukat, feltétlen bizalmukat, de mindez természetesen oda-vissza működik.

Ha annyira szereted a kedvencedet, hogy beengeded őt az ágyadba, akkor minden bizonnyal már eleve szoros köztetek a kapcsolat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást