Megkérdeztük a férfiakat, mi a különbség szép és jó csaj között

Megkérdeztük a férfiakat, mi a különbség szép és jó csaj között

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Megkérdeztük a férfiakat, mi a különbség szép és jó csaj között

A jó csaj kategória

A nők azt gondolják, hogy a férfiak a szép csajokat kedvelik. Ez csak bizonyos korosztályokra igaz. A férfiak valójában a jó csajokat kedvelik, már, ha párválasztásra adják a fejüket. 

A férfi társaságokban sokszor elhangzik az a kifejezés, hogy jó csaj, jó nő, ami egy összefoglaló kifejezés, és mi, nők ezt rendre félreértjük. Amikor a férfiak részletesen kitárgyalják a nőt ,,alkatrészeit” számba véve, az a nő nem jó csaj, hanem izgalmas, és a szexualitás a fő szempont.

Mi tehát a jó csaj kategória?

Első és legfontosabb: legyen szelíden határozott.

Második fontos dolog: legyen ízlésesen jó humora.

Harmadik legfontosabb: legyen tartása. 

Negyedik legfontosabb: legyen természetes. Tehát ne legyen sótlan, de ne legyen túl harsány sem, ne akarjon bármi áron pasit fogni magának, és poénjai ne alázzák meg a férfi nemet.

Ötödik szempont: az sem árt, ha van némi általános műveltsége, és készségei nem csak a pasifogásra korlátozódnak – azaz legyen legalább egy olyan hobbija, amivel a lelkét építi.

A jó csaj elégedett

A ,,jó csaj” elégedett önmagával, úgy, ahogy van. Nem akar folyamatosan megfelelni, kizárja életéből ezt a stresszfaktort. Tehát képes elengedni magát, önmagát adni egy társaságban.

Vannak saját ,,elfoglaltságai”, életének értelme nem csak és kizárólag az aktuális férfi. Így elkerüli azt, hogy folyamatosan változtatni akarjon a férfin – aki egy idő után ezt igen rosszul tolerálja, és biztosan ellenkezni fog, így borítékolható a kudarcélmény, az elégedetlenség.

Szőke szépség, tapéta
istockphoto

A jó csajnak van humora

A humor némi általános műveltség nélkül nem létezik. Ahogy önismeret nélkül sem, hiszen mivel senki sem hibátlan, tudnunk kell nevetni saját hibáinkon.

Ez nem csak azért fontos, mert a nevetés pasimágnes, hanem azért is mert minden kapcsolatban vannak konfliktusok, melyek akkor és ott nem megoldhatók, akár komoly nyomot is hagyhatnak a kapcsolat minőségén.

Viszont ezek a helyzetek, szituációk, konfliktusok jól áthidalhatók, ha nem a sértettség, sebzettség az ami megmarad emlékként belőlük, hanem a jókedv, az a tudat, hogy együtt, nevetve mindenen túljutunk.

A jó csaj magabiztos

A magabiztosság előfeltétele a jó humor, hiszen nem lehet zavarba hozni egy olyan nőt, aki nem csak azzal van tisztában, hogy ő kicsoda, hanem művelt is.  Ha frappáns szófordulatai vannak egy nőnek, az azt jelenti, hogy vannak megoldásai, nem csak beszélgetésben, hanem nagy valószínűséggel a hétköznapi helyzetek megoldásaira is.

A jó csaj olvasott

Ez nem csak az intelligencia, műveltség szempontjából fontos. A könyv az a hasznos ,,játékszer”, amivel olyan utakat járhatunk be, olyan élethelyzeteket élhetünk meg fantáziánk által, melyek nagy valószínűséggel a mi életünkben is el fognak érkezni előbb-utóbb. Így nem érnek majd váratlanul. Ezen felül ott vannak a személyiség és önfejlesztő könyvek is. Az olvasottság a szókincs fejlesztésére is kiválóan alkalmas, ami egy társaságban igen nagy előny.

A jó csaj ápolt

Nem kell ahhoz szoláriumba járni, hogy valakiből jó csaj legyen, sőt még fodrászhoz sem, kozmetikushoz sem.  Ugyanis a ,,jó csaj” tudja, hogy nem kell mindig tökéletesen kinéznie, csúcsformában lennie. Ezen felül, a valós életben kevesen engedhetik meg maguknak azt, hogy folyamatosan kozmetikushoz, fodrászhoz járjanak, így érdemes megtanulni azt, hogyan tegyünk szert ápolt külsőre.

Nem árt, ha egy nő megtanulja, hogy mit kell tennie, megtanulnia annak érdekében, hogy haja, bőre, körmei ápoltak legyenek. Arra is oda kell figyelni, hogy ruhánk ne legyen szakadt, igénytelen, vasalatlan, színben nem összeillő. A divat, a harsányság nem egyenlő az ápoltsággal.

,,Jó csaj”-nak lenni nem ördöngösség, csak egy kis odafigyelés és fejlődésre való hajlandóság kérdése. Ne akarjunk a legjobbak lenni, hiszen az csak erőlködés, mindig van nálunk jobb, szebb. Egyszerűen csak jók akarjunk lenni, magunknak. Így biztosított a belülről fakadó mosoly, ami a nő legszebb éke.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

2 hozzászólás

 • Norbit
  2022.01.13., 21:19

  Hát ti teljesen elmeháborodottak vagytok vagy nagyon nem a “jó embereket” kérdeztétek 😀
  Betojok.

  Amúgy ezek a cikkek reprezentatív mérések alapján születnek ? 😀
  Sajnos van sejtésem, hogy nagyon…

  Válasz
  • Irén
   2022.01.14., 08:41

   Szia! Szerinted milyen egy jó csaj aki nem csak szexre kell, hanem szívesen haza is vinnéd és minden reggel szerelmesen ébrednél mellette?

   Válasz

Írj egy hozzászólást