Szerelem / Párkapcsolat

5 negatív dolog, amit egy nő magabiztossága kihoz a férfiakból

Örvendetes, ha van egy fordulópont, mikor egy nő végre elkezdi felmérni a valós értékét és magabiztosabbá válik, ez azonban nem mindig jár előnyökkel: vannak férfiak, akikből egy nő magabiztossága negatív reakciót vált ki. Természetesen ezek az urak csak a saját belső bizonytalanságaikat vetítik ki egy egészséges önbizalommal teli nőre, de íme öt negatív dolog, amit egy nő magabiztossága kihozhat a férfiakból.

Azt mondják, öntelt vagy

Sajnos bizonyos férfiak számára a magabiztosság egyenlő az önteltséggel. Ez a típus az, aki a szende, irányítható lányokra bukik, akik mellett ő lehet az erős, mindenttudó alfa hím. Ezek a srácok elvárják, hogy a nők áhitattal hallgassák őket és leboruljanak nagyságuk előtt.

Ők azok, akik megütköznek azon, mikor egy nő nemcsak csendben ül és a vicceiken nevet, hanem határozottan hozzászól egy témához, sőt, esetleg még vitába is száll, ha valamivel nem ért egyet.

Egy igazi férfi azonban nem másokat elnyomva tűnik határozottnak, hanem önmaga nagyságától.

Csodálkoznak, ha megköszönöd a bókot, ahelyett, hogy szabadkoznál

Olyan szokványos, hogy a nők csak pironkodnak, ha megdicsérik őket, hogy szinte ritkaságszámba megy ha valaki elfogad egy bókot. Hányszor előfordul, hogy mondják valakinek, hogy jól nézel ki, csinos vagy, az illető pedig azonnal elkezd szabadkozni, hogy jaj dehogy, ez egy régi rongy vagy ugyan, elaludtam a hajam stb. Ez olyan megszokott, hogy bizonyos férfiak szinte meglepődnek, ha egy nő ehelyett csak mosolyog és megköszöni a bókot. Aki ezt arrogáns viselkedésnek látja, azt kerüld el messziről.

AndrewLozovyi/depositphotos.com

Udvariatlannak vélnek

Az, hogy valaki magabiztos, miért lenne udvariatlan? A jólneveltség nem azt jelenti, hogy valaki mindenre helyesel, amit csak hall. Amikor egy nő ellentmond valakinek vagy kiáll magáért, arra a törékeny egojú férfiak hajlamosak rásütni azt a bélyeget, hogy nagyszájú, pedig ezzel csak a saját önbizalomhiányukról tesznek tanúbizonyságot.

Egyes férfiak előszeretettel hiszik magukat okosabbnak a nőknél és nem tetszik nekik, ha egy hölgynek önálló véleménye van, amit nem is rejt véka alá.

Nem lesznek veled előzékenyek

Azt mondják, a lovagiasság kihalt a férfiakból és annyi igaz is, hogy már egyre kevésbé divat, hogy egy férfi kinyitja a nőnek az ajtót vagy felsegíti rá a kabátját. A magabiztos nők esetében a férfiak hajlamosak azt hinni, hogy a hölgy ezt nem is várja el, ezért nem is udvariaskodnak vele.

Pedig az urak tévednek, hiszen attól még, hogy egy nő határozott, nem jelenti, azt, hogy nem esik jól neki egy kis előzékenység. Ez ugyanis nem a nemek közötti erőviszonyokról szól, hanem a nőknek megadott figyelemről és tiszteletről.

Azt mondják rád, hogy félelmetes vagy

Ha egy férfi magabiztos és duzzad az önbizalma, azt mindenki remek tulajdonságnak tartja, de ha egy nő ilyen, akkor ferde szemmel néznek rá. A fiúknak még az is bocsánatos bűn, hogyha egyenesen önteltek, mert ez is csak az úgynevezett erejüket bizonyítja, egy nőtől viszont azt várja el a társadalom, hogy szerény, csendes és engedelmes legyen.

Ez az oka annak, hogy egy magabiztos nőt a férfiak félelmetesnek titulálnak és szomorú, de sok esetben a határozott, egészséges önbizalmú nőket nem hívják el egy második randira.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást