4 önfejlesztő és motivációs könyv, amitől más színben látod majd a világot

4 önfejlesztő és motivációs könyv, amitől más színben látod majd a világot

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 4 önfejlesztő és motivációs könyv, amitől más színben látod majd a világot

Az élet minden területén sikeresnek lenni egyáltalán nem lehetetlen, csupán rengeteg idő- és energiabefektetés szükséges hozzá. És pontosan ez a bökkenő! Az emberek többsége túl motiválatlan és mondjuk ki, lusta ahhoz, hogy tegyen bármit is céljai elérése érdekében. És nem, ez a fajta negativitás nem tipikusan a magyarokra jellemző, lényegében minden társadalomban megtalálható. Összegyűjtöttünk négy olyan könyvet, ami segít pozitív oldalról szemlélni a dolgokat, más fényben feltüntetni a jövőt és mentális eszközöket nyújt a céljaid, sikereid eléréséhez.

Az egyetlen eltérés, hogy minden nemzetre más arányban jellemző ez a fajta negatív hozzáállás, amit voltaképpen számos tényező befolyásolhat, de végső soron egyetlen ponton dől el minden: az egyén akaratán. Az alábbi önfejlesztő, motivációs könyvek is mind ez hivatottak bemutatni! Hogyan képes egyetlen ember, egyetlen akarat megváltoztatni az egész világot?

4 önfejlesztő és motivációs könyv, amitől más színben látod majd a világot1. Kollár Anna: Modern Istennők Kézikönyve

Rövid ismertető: „A Modern Istennők Kézikönyve számos gyakorlaton keresztül vezet be az önismeret mélységeibe, akár egy munkafüzet. Az első lépéssel, a felismerés tudatosításával indul, majd halad az önkorlátozó hiedelmek feloldásán át a jelen megéléséig. A folyamat során az Olvasó új szemszögből nézhet rá eddigi életére. Gondolkozásmódjának átprogramozásával olyan blokkokat oldhat fel, amelyek eddig gátolták abban, hogy elhiggye értékes, szerethető és megérdemli, hogy álmai életét élje.”

Anna könyve pontosan azt mutatja meg, hogy a saját kezünkben van a döntés, mindig! Hogy miképpen állunk az élet minden apró részletéhez. Hogy hogyan élünk meg érzéseket. Hogy képesek vagyunk-e szeretettel szemlélni a világot, vagy a félelmet választjuk, és hagyjuk, hogy az egónk eluralkodjon rajtunk.

Személy szerint imádom Anna könyvét, és mindenkinek csak ajánlani tudom, kortól és nemtől függetlenül!

2. Eckhart Tolle: A most hatalma a gyakorlatban

Rövid ismertető: „A Most Hatalma rövid idő alatt bebizonyította, hogy az egyik legnagyobb spirituális könyv, amit manapság írtak. Ez a könyv egyfajta szavakon túli hatalomról szól, és képes elvezetni minket egy – a gondolataink mögött lévő – jóval csöndesebb helyre, ahol megoldódnak gondolat teremtette problémáink, s felfedezzük, mint is jelent létrehozni egy szabadabb életet.”

Eckhart Tolle szavaival élve: Én az emberi tudatosság mélyreható átváltozásáról beszélek. Nem úgy, mint egy messzi jövőbeni lehetőségről, hanem valamiről, ami MOST elérhető – nem számít ki vagy és hol.

Láthatóvá válik, miként szabadíthatod fel magad az elme fogságából, és hogyan léphetsz be a tudatosság eme megvilágosodott állapotába, s milyen módon tarthatod ezt fenn a mindennapi életedben.

4 önfejlesztő és motivációs könyv, amitől más színben látod majd a világot E kötet minden részében speciális gyakorlatok és egyértelmű kulcsok vannak, amelyek megmutatják, hogyan fedezzük fel magunknak a megbocsátást, könnyűséget és fényességet. Ezek akkor érkeznek meg, amikor lecsendesítjük gondolatainkat és látjuk a világot elterülni magunk előtt a jelent pillanatban.

Olvasd a könyvet lassan vagy éppen csak nyisd ki hirtelen, töprengj a szavakon, s a közöttük lévő űrön, hogy – talán egy idő után, talán azonnal – felfedezhess valami életmegváltoztató összefüggést. Találd meg a hatalmat: a képességet, hogy átalakítsd, és emelkedetté tedd életedet, s világodat is.

A lehetőség itt van, most, ebben a pillanatban: a szent jelenlét a Létezésedben. Egy hely bennünk, ami mindig jelen volt, és mindig is jelen lesz a zavaros életen túl, a nyugalom világa a szavak mögött. Ez mind a te kezedben van. Fedezd fel a Most Hatalmát.

Mindig is imádtam azokat a mondásokat, írásokat és arany köpéseket, amik azt fejtegették, hogy a jelen mindennél fontosabb. Ezzel abszolút egyetértek, még akkor is, ha sokan azt mondják, a múltat sosem lehet feledni. Valóban, de nem is kell!

A múlt arra szolgál, hogy okulhassunk belőle, a jövő pedig, hogy álmodhassunk, de a jelen az, amit meg kell élni. A jelen az, ahol cselekedni kell, és értékelni minden pillanatot. A tökéletes tanító pedig Eckhart.

3. Jonah Berger: Ragályos! – Hogyan terjed a siker?

Rövid ismertető: „Mitől válik elsöprően népszerűvé egy száz dollárba kerülő szendvics, miért sülnek el visszafelé a kábítószerellenes reklámok, és miért osztja meg több mint 200 millió ember egy első ránézésre unalmas turmixgép videóját?

4 önfejlesztő és motivációs könyv, amitől más színben látod majd a világot Jonah Berger, a Wharton Üzleti Iskola marketingprofesszora egy évtizede kutatja, vajon miért terjednek bizonyos ötletek jobban másoknál. Könyvében bemutatja a ragályosság törvényszerűségeit, amelyek a különböző termékekre és szolgáltatásokra ugyanúgy érvényesek, mint a szervezetekben terjedő ötletekre és a társadalmi változásokra.

Szemléletes történetei megmutatják, hogy milyen szempontok szerint működik a viralitás, és a 6 könnyen érthető és követhető alapelv segítségével mi magunk is saját termékeink, ötleteink szolgálatába állíthatjuk a szóbeszéd erejét.

Erről a könyvről számtalan elemzést olvastam el, mire oda jutottam, hogy végre a könyvet is a kezemben tarthatom. Őszinte leszek, jelenleg még nem értem a végére, de máris imádom, hiszen bár nem feltétlenül értek egyet minden egyes szavával, rengeteg összefüggésre rávilágított rá. 

Azoknak, akik szeretnék a saját vállalkozásukat sikeresebbé tenni, esetleg a jelenlegi pozíciójukban fejlődnének, vagy éppen most fontolgatják, hogy belekezdenekálmaik megvalósításába, mindenképpen ajánlott olvasmány.

4. Stephen R. Covey: A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása

Rövid ismertető: „Időről időre megjelenik egy olyan könyv, amely nemcsak az olvasók életét változtatja meg, de magán a kultúrán is ott hagyja nyomát. A 7 szokás ilyen könyv.” – DANIEL PINK, az Eladni emberi dolog szerzője

4 önfejlesztő és motivációs könyv, amitől más színben látod majd a világot „Covey mesterműve nem a világot váltotta meg, hanem sokmillió olvasója gondolkodását befolyásolta, akik békésebb hellyé tehetik és teszik is bolygónkat, növelve a jólétet, a felkészültséget és a céltudatosságot.” – WARREN BENNIS, az On Becoming a Leader szerzője, a menedzsment tudományok professzora, Kaliforniai Egyetem

Ez a könyv már egy nagyobb falat. Ezt kifejezetten azoknak ajánlom, akik tudatosan szeretnék élni a mindennapjaikat, és lépésről-lépésre haladni a sikeresség felé – professzionális és magánéleti síkon is. Remek írás, ami kortalan, globális, és amit mindenkinek meleg szívvel tudok ajánlani.

Nekem Kollár Anna ajánlotta, mellékelve, hogy szerinte ezt már az iskolában is kötelező olvasmánnyá kéne nyilvánítani. Abszolút egyet kell, hogy értsek vele: ha már egészen fiatalon több ilyen önfejlesztő és motiváló könyvet olvasnánk, biztosan nyugodtabb és szebb világban élhetnénk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást