Masszírozással a narancsbőr ellen

Masszírozással a narancsbőr ellen

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Masszírozással a narancsbőr ellen

A narancsbőr szinte minden nő életét meg tudja keseríteni, de csak ha nem foglalkozunk vele és hagyjuk, hogy a probléma elhatalmasodjon és egyre súlyosabb formát öltsön.

Önmagában semmi sem lehet hatékony

Megfelelő táplálkozás, kellő mennyiségű folyadékfogyasztás és természetesen az elmaradhatatlan edzés nélkül aligha találunk tuti módszert a narancsbőr legyőzésére. Minden krém, kezelés és praktika csak akkor lesz hosszútávon hatásos, ha az életmódodon is hajlandó vagy változtatni.
A sikert persze többféle módszerrel elősegítheted, többek között a feszesítő krémekkel és a masszázzsal is. 

Miért jó a masszírozás?

Akár szakemberrel, akár géppel, akár a saját kezeiddel masszírozod a testedet, számtalan jótékony hatást érhetsz el általa. Ilyen például a vérkeringés serkentése, ami alapvető a méreganyagok kiürülése során. 
Az erőteljes nyomások hatására szinte „felszakíthatod” azokat a zsírokat, amik a csúnya gödröcskéket okozzák. Szintén a masszírozásnak köszönhető, hogy nő az adott területen az oxigénellátás, ami ugyancsak a méreganyagok távozását segíti elő. 

Masszírozás a kádban

Már zuhanyzás és fürdés közben érdemes elkezdened a masszírozást. Nem csak a jól bevált hideg-meleg váltózuhany lehet hatásos, hiszen már olyan zuhanyrózsák is kaphatók, amik segítségével a nyomás erősségét is változtathatod.
Érthető módon masszírozás során az erősebb funkciókat kell bevetned.

Masszírozó szettek

Bizonyos narancsbőr elleni krémek mellé már automatikusan jár a masszírozó szett, ami többnyire egy tubus, golyós masszírozó fejjel kombinálva. Ez is hasznos lehet a feszesítés során, de talán még jobb, ha erre a célra kifejlesztett masszírozó korongot veszel, amit a zuhanyzás és a krémek felvitele során egyaránt használhatsz.
Hasonlóan jó szolgálatot tehet a luffa szivacs, hiszen a méregtelenítő folyamatok gyorsítása és a feszesítés mellett még az elhalt hámsejteket is eltávolítja, ami selymesebb bőrt eredményez és biztosítja, hogy a krémekben levő hatóanyagok könnyebben felszívódjanak.

Masszírozás: otthon vagy szakembernél?

A narancsbőr elleni masszázs mindig fájdalmas, de csak így lehet igazán hatékony. Nyugodtan elmehetsz szakemberhez, így garantált, hogy idővel csökken, majd akár el is tűnik a narancsbőröd, de abban biztos lehetsz, hogy keményen fogsz kapaszkodni a masszírozó ágyba.
 
Ha erre nincs pénzed, vagy bátorságod, akkor masszírozhatsz otthon is, de ne kíméld magadat, hiszen éppen az a cél, hogy látványos eredményt érj el. Az is teljesen normális, ha másnapra belilul a bőröd, ez legalább jelzi, hogy volt értelme a ténykedésednek.

Hogyan masszírozz?

Érdemes a már említett masszírozó korongot bevetned, de az is hasonlóan hatékony lehet, ha csipkedő, gyúró, húzó mozdulatokkal masszírozol. 
Fontos, hogy mindig a keringés irányába haladj, tehát pl. a combjaidat ne fentről lefelé, hanem lentről felfelé masszírozd, hiszen így tudod elősegíteni a gyorsabb szépülést.

Mit vess még be?

Bár számtalan narancsbőr elleni krém van a piacon, ezek hatékonysága a mai napig kérdéses. Nem akarunk lebeszélni egyikről sem, hiszen mindenkinek más lehet hatásos, de nyilván csak a kísérletezgetés során fogsz rájönni, mi számodra a leginkább megfelelő. Annyi mindenesetre biztos, hogy nem feltétlenül a legdrágább a legjobb.
Próbálkozhatsz otthoni illóolaj-keverék előállításával is, de ennek megvan az a veszélye, hogy túladagolod és elégeted a bőrödet, vagy éppen túl keveset teszel bele, s akkor hasztalan a fáradozásod. 
Jobb, ha inkább kipróbálod a kifejezetten vérkeringés gyorsítására kifejlesztett masszázsolajakat (pl. paprika-, fahéj-, mentaolaj), ezek ugyanis bevizsgált, orvosilag igazoltan hatásos kiegészítői lehetnek a narancsbőr elleni küzdelemnek. 

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!