A mostani húsvéti hosszú hétvége után, és más ünnepeket követően is sokunkkal megesik, hogy azon kapjuk magunkat, egyes ételekből túl sokat vettünk vagy készítettünk. A legtöbbünknek napokon át ugyanazokat a fogásokat enni aligha van kedvünk, de ettől még – ha egyébként teljesen jó állapotúak – nincs okunk arra, hogy a szemetesben kössenek ki. Tipikusan igaz ez a kenyérre is.
Bár a kenyér ára az utóbbi években hihetetlenül megemelkedett, amit magunk sütünk, azt pedig különösen rossz érzés kidobni, ha arról van szó, milyen élelmiszert dobunk gyakran a szemetesbe, mégis sokunknak elsők közt jut eszébe. Ha viszont ezentől te sem szeretnéd, hogy az egyébként még finom maradék kenyér kárba vesszen, akkor jó néhány módja van annak, hogy ne önmagában hasznosítsd, fogyaszd.
2/5 Daráld le morzsának
Veled is előfordult már, hogy rántott húst vagy rántott zöldségeket szerettél volna sütni, de éppen elfogyott a zsemlemorzsa? Sok kenyérből legalább olyan finom morzsa készíthető, mint a különféle zsemlékből vagy kiflikből, így ha van maradék kenyered, akkor ezen aligha múlhat, hogy összedobj egy finom ebédet.
Nálunk például mindig az én maradék gluténmentes maradék kenyeremből készült morzsába forgatva sül a rántott hús, és van olyan családtagunk is, akinek ez a verzió nemcsak, hogy ízlik, de sokkal jobban szereti is, mint a hagyományosat. Tehát a különféle kenyerekkel kísérletezni is abszolút jó ötlet lehet, ha panírozáshoz való morzsáról van szó.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!