Mantrák, amikből erőt meríthetsz nehéz időkben

Mantrák, amikből erőt meríthetsz nehéz időkben

Címlap / Életmód / Egészség / Mantrák, amikből erőt meríthetsz nehéz időkben

Lehet az ember bármilyen határozott és magabiztos, mindenkinek az életében eljön az az időszak, ami megtorpanásra készteti, és amivel előbb-utóbb megérkezik a „Most mi is van velem, bennem, körülöttem?” kérdése is. Riadalom helyett inkább állj meg, csendesítsd el az elméd, és hívd segítségül a mantrák csodálatos erejét!

Éld meg jól a bizonytalanságot: figyelj és láss!

Az elbizonytalanodás, ha nem kimondottan önbizalomhiány szüli, életed egy olyan szakaszára világíthat rá, amikor zsákutca felé tartasz: nincs tovább, változtatni kell valamin. Talán kaptál egy olyan pofont, csalódást, érzést az élettől, ami eltérített az addig oly’ biztos ösvényedről?

Újra és újra kapni fogsz, méghozzá egyre nagyobb súllyal, egyre szembetűnőbben, amíg meg nem állsz és el nem kezdesz foglalkozni azzal, amire fel akarja hívni a figyelmedet. Ezek a jelek pontosan azért érkeznek, hogy elbizonytalanítsanak, hogy felnyissák a szemedet arra, hogy valami nagyon nem stimmel, és szembenézés, megoldás, munkálkodás szükséges életed valamily frontján. Hagyd magad elbizonytalanítani, ne félj tőle! Ez egyúttal egy döntéshozó helyzet, válaszút is, és ilyenkor fokozott önismeret, befelé fordulás szükséges.

Lélekemelő segítség a mantrák ősi erejével

Sokféle segítség létezik instabil élethelyzetben: nagy lendületet adhat egy kiadós baráti beszélgetés, pszichológus vagy egyéb alternatív terapeuták felkeresése, de jógával, meditációval, bármiféle önismereti  módszerrel is kikecmereghetsz a homályból. Utóbbiak táborát színesítik a mantrák – ezeket mindenképpen érdemes kipróbálnod.

Olyan zenékről, monoton ismétlődő szövegekről vagy szókapcsolatokról van szó, amelyek minden élethelyzetben célzottan segíthetnek.

Noha a mantrák eredete szanszkrit hagyományokra vezethető vissza, a modern kori ember számára is ugyanolyan hatásosak, gyógyító rezgéseik pedig fantasztikusan megnyitják a szívet és ébresztgetik a tiszta tudatot.

Ne siess! Jelenben maradni, jelenben megerősödni

A mantrák egyik fontos hatása abban rejlik, hogy megtartanak a jelenben. Aki a jelenben él, és nem rest vizsgálni, kontroll alatt tartani magát őszinte, tiszta figyeléssel, képes meglátni önmagát valódi minőségében és valós szükségleteinek tükrében. Ezek a mantrák segítik a kilábalást egy olyan helyzetből, amikor elveszettnek érezzük magunkat, segítenek átgördülni egy olyan szakaszon, amikor döcögős az út, és megerősítésre, lelki erőre van szükségünk.

2 erőteljes mantra bizonytalan időke

Om shanti om

Két szent szó: om, amely erős energiát kibocsátó, univerzumot átfogó, maszkulin és feminin energiákat magában foglaló hang, és shanti, vagyis béke. Légy akár kihívások közepette vagy egy új élethelyzet kapujában, ha harmóniára van szükséged, hallgasd meg ezt az egyetemes békét árasztó mantrát, hogy benned is helyreálljon az egyensúly.

Om Namo Bhagavate Vasudevaya

A szabadság mantrája ez, hiszen felszabadítja az elmét a korlátok alól. Rendszeres hallgatása, mantrázása olyan spirituális magasságokba emel, ahol megpillanthatjuk önmagunk isteni minőségét. Növeli az önszeretetet, elfogadást, nagy belső erőt ad.

Ha egy különleges, modern zenei válogatásra vágysz, amely magában foglalja mindkét ősi mantrát, ismerkedj meg a legnépszerűbb nyugati mantraénekesek között számon tartott Deva Premal & Miten duójával. 2010-ben jelent meg Mantras for Precarious Times című lemezük – bizonytalanságban hánykolódók megnyugvását hozza el ez a modern, szélesebb kör által is fogyasztható mantragyűjtemény.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!