Hozzávalók a tésztához:
35 dkg liszt
1 cs sütőpor
15 dkg krémesebb túró
1 tojás
6 ek tej
6 ek olaj
7,5 dkg cukor
1 csipetnyi só
Hozzávalók a töltelékhez:
fél kiló mandarin
1 kg krémesebb túró
2 cs vaníliás cukor
15 dkg cukor
1,2 dl olaj
4 tojás
vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
1. A lisztet és a sütőport szitáld egy tálba, keverd hozzá a cukrot és a sót is, majd a túróval, a tejjel, az olajjal és a tojásokkal állítsd össze tésztává.
2. A töltelék elkészítéséhez a tojások sárgáját keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és a túróval. A tojásfehérjékből verj kemény habot, majd óvatosan ezt is forgasd a túrós krémbe.
3. A tésztát nyújtsd ki és bélelj ki vele egy kivajazott tepsit, kend rá a túrós krémet majd fektesd rá a mandarincikkeket. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig süsd. Tálald néhány friss hámozott mandarin szelettel.