Kikapcsolódás / Utazás

Két hazai szellemkastély hátborzongató történetekkel

Két hazai szellemkastély hátborzongató történetekkel

Fekete kastély, Balatonederics

A ma már elhagyatottan álló épület önmagában is borzongással tölti el az utazót, a Fekete-kastély története pedig csak még borzongatóbbá teszi a helyszínt. A birtok egykoron a Nedeczky család tulajdonában állt, akik a 18. században költöztek ide, és az uradalmon álló, szerényebb kastélyban éltek eleinte. 

A Fekete kastélyt Nedeczky Jenő tervezte és építette, nevét pedig fekete színéről kapta, ami mintha előrevetítette volna az épületbe költözők sötét sorsát.

Először egy helyi gulyás ölte meg itt szeretőjét, a kastély szakácsnőjét eszeveszett féltékenységében, megkezdve ezzel a kastélyhoz köthető halálesetek sorát. Nedeczky Jenő öccse volt a következő, akinek élete a kastélyban ért véget: 1914-ben, 74. születésnapján itt követett el öngyilkosságot a beteg gróf.

A kastélyba később egy pesti ügyvéd, Vág Jenő és felesége költöztek, de amikor a férfi megtudta, hogy a nő szeretőt tart, ő is öngyilkos lett – akárcsak később a nő szeretője. Az özvegy ekkor egy nyugalmazott miniszteri főtanácsosnak adta el a kastélyt, aki a második világháború során kettős hírszerzőként dolgozott, de lebukott – sorsát megelőzve ő is önkezével vetett véget életének a kastélyban.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást