Kikapcsolódás / Utazás

A legszebb kastélyok Magyarországon, amiket legalább egyszer élőben is látnod kell

Schossberger-kastély

Tura, Schossberger-kastély

Az Esterházy Miklóstól vásárolt birtokon álló neoreneszánsz kastély, melyet az Operaház kistestvéreként emlegetnek, nem kisebb személy tervei alapján készült, mint Ybl Miklós. Az épület legkülönlegesebb látnivalója a 8 fénycsatornán érkező napfény, mely a tükörrel bélelt teremnek köszönhetően szó szerint ragyogóvá teszi a teret. A kastély külseje az 1837-es építése óta nem változott, még mindig az eredeti terveknek megfelelően néz ki. Ha bejártad a kastélyt, érdemes tenned egy kellemes sétát a birtokon is.

Keszthely, Festetics-kastély

Az ország negyedik legnagyobb kastélya a keszthelyi Festetics-kastély, melyben múzeumot is berendeztek, és kastélyparkja már önmagában csodálatos látványt nyújt.  101 szobája van, és az egyik leggyönyörűbb látványossága a Helikon Könyvtár. A kastélynak saját borospincéje is van, a Balatoni Borok Háza, amely az 500 éves pincerendszerben kapott helyett, és ahol akár borkóstolón is részt vehetsz.

Fertőd, Esterházy-kastély

A 18. században Eszterháza hírneve egészen a határokon túlra ért, és rengetegen látogattak el az Esterházy hercegek birtokára. A kastélyt ma is sokan Versailles-hoz hasonlítják, főként a hatalmas tükrök, a barokkos aranyozások és a márványpadlózat miatt.

Olvastad már?  5 egyértelmű bizonyíték a szellemvilág létezésére

Az épület legnagyobb különlegessége a bálterem tetején található lovas freskó, amelyet olyan optikai trükkel sikerült megfesteni, hogy akárhol állsz a teremben, a lovak mindig éppen rád néznek. A kastélyban anno maga Haydn mester adott koncerteket, és Eszterházán a mai napig rengeteg komolyzenei koncertet tartanak, így ha szereted a klasszikus muzsikát, mindenképpen érdemes ellátogatnod ide egy ilyen rendezvényre.

Még 2 kastély a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2