A mágia eszköztára – Amulettek és talizmánok

A mágia eszköztára – Amulettek és talizmánok

Címlap / Életmód / Ezotéria / A mágia eszköztára – Amulettek és talizmánok

Amulettek

Az amulettek általában természetes, vagy ember alkotta tárgyak, amely tárgynak célja, hogy viselőjét védelmezze mindennemű természetfeletti erők veszedelmétől, a rontó szándéktól. Kedvelt volt a természetes amulettek közé tartozó állati fogak, -karmok, csigák, kagylók, ásványi kövületek. Az ember alkotta amulettek közé tartoztak, az isteneket, angyalokat, vagy bármely testrészt ábrázoló szobrocskák.

Tulajdonképpen minden olyan tárgyat nevezhetünk amulettnek, amit tulajdonosa annak tart, viselve azt nyakba akasztva, vagy testére erősítve. Egyes kutatások szerint, ezeket a mágikus tárgyakat egy szertartás során gyógyító és szerencsét hozó erőkkel ruháztak fel, amely erők védtek mindenféle bajtól, rontástól.

Talizmánok

A talizmánok mesterségesen előállított tárgyak, amelyek egy meghatározott cél elérésére szolgálnak. Lehet ez a cél, valamely esemény bekövetkezése, de anyagi javak megszerzésére is előszeretettel használták.

A talizmánokon rendszerint szerepel egy mágikus ábra, amely lehet szimbólum, vagy istenek, angyalok, démonok nevei, jelképei, képmásai. Hatásosabbá egy hagyományos felszentelési rítussal tették, ezután tulajdonosán kívül bárki is érintette a mágikus talizmánt, az vesztett erejéből.  

Kehely

A kehely, a nőiség egyik legegyetemesebb és legősibb szimbóluma.

Kapcsolatot hoz létre a szerelem és a termékenység istennőivel. A női princípium jelképét talizmánként viselve, az intuíciók, a megérzések és a befogadás erősítésében segít. A kereszténységben a hit szimbóluma.

Sziromkoszorú

Ez a körkörös szimbólum, amely egy virágkoszorút ábrázol, három szirmát bontogató virágot ölel át. Jelképezi a világot alkotó három őskvalitást, a kezdeteket és a kibontakozást. Talizmánként viselve, tulajdonosát segíti a helyes és pozitív döntések meghozatalában, az új utak megtalálásában, a kezdeti nehéz lépések legyőzésében.

Kelta nagykereszt

A kelta nagykereszt általában kelta-ír díszítő motívumokkal, figurális elemekkel, körmotívumokkal jellemezhető. A keresztvonal a férfit, a kör a nőt jelképezi, a csomók a végtelenséget mutatják.

A nagykeresztet talizmánként viselve, hozzásegít a belső békéhez, a spirituális elmélyedéshez és a megvilágosodáshoz. Szimbolizálja a szeretetet, védelmet nyújt a gonosz ellen.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást