Már az ókorban is hittek bennük: angyalok a spirituális életben

Már az ókorban is hittek bennük: angyalok a spirituális életben

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Már az ókorban is hittek bennük: angyalok a spirituális életben

Szinte minden vallásban jelen vannak az angyalok. De kik ők? Annyi biztosan tudható, hogy szoros kapcsolatban állnak Istennel, az ő küldöttei, cselekvő erővel, hatalommal vannak felruházva. Tevékeny összekötő kapcsok az élet és halál, a dimenziók, Isten és ember között.

Angyalok az egész világon

Az angyalok jelen vannak az iszlám, a keresztény és zsidó vallásban is. A zsidó vallás 72 rendbe sorolja az angyalokat.
Mezopotámiában angyalokat ábrázoló domborművek vannak, ahogy a Jukatán félszigeten is. Létük szorosan egybeforrt az civilizációval.

Érdekes magyarázat

Egyre inkább tartja magát az elmélet, miszerint az angyalok mi magunk vagyunk. Azaz, minden ember angyalként kezdi és fejezi be életét, csak földi léte során nem emlékszik arra, hogy ki, mi is ő valójában.
Viszont, pont amiatt, mert mi magunk vagyunk az angyalok, könnyebben tudunk kapcsolatot teremteni a többi, nem ebben a dimenzióban élő angyallal. Egyesek úgy vélik, hogy egyszerre több síkon létezünk, és az angyalok a mi ,,felsőbb énjeink”.

A szokásos magyarázat

A Biblia szerint az angyalok minden alkalommal Isten akaratát közvetítik, az Ő akaratából cselekszenek. Az embernek ritkán jelennek meg, csak az emberiségét érintő fontos időszakokban, vagy a halál pillanatában.
Erre utalások vannak az Iszlám vallásban is. Úgy vélik, hogy amikor az ember haldoklik, és féli a jövőt, félti az itt maradottakat, megjelennek az angyalok, akik biztonságot, nyugalmat adnak számára, hogy szíve megnyugodjon.

Kép forrása: Bernhard Plockhorst: Őrangyal

Beszélgetés az angyalokkal

A kapcsolatfelvétel csak akkor lehetséges, ha hisz benne valaki – a hitetlenség negativitása lezárja a transzcendentális információ áramlást. Értelmileg, érzelmileg és fizikailag is nyitottá kell válni, ráhangolódással.

Ekkor válik érzékelhetővé az angyal jelenléte.
Egyesek azt vallják, hogy egy ember folyamatosan kapcsolatban áll legalább két angyallal, ezeknek a jelenlétét érezzük ilyenkor. Alapvetően az angyalok más dimenzióban laknak, mégis képesek a mi dimenziónkba is belépni, érezhetővé válni.

Az angyalok hierarchiája

Az angyalok világát először a perzsák kezdték el hierarchikusnak képzelni. A mai gondolkodásmód szerint három főangyal van, Mihály, Gabriel, és Lucifer. Ez utóbbi fordult teremtője ellen. Az első szinten vannak a szeráfok, kerubok, és trónusok – ők állnak Istenhez a legközelebb.
A második szinten állnak az uralmak, erősségek és hatalmasságok. A harmadik szinten pedig a fejedelemségek, arkangyalok és őrzőangyalok – utóbbiak állnak legközelebb az emberhez, és ők közvetítik Isten parancsát.

Kép forrása: Guido Reni: Mihály arkangyal

Feladatuk

Se szeri, se száma azoknak a listáknak, melyek név szerint említik az angyalokat, és meghatározott segítő hatalommal áldottak. Ez azt jelenti, hogy az ezotéria szerint, az emberek adott angyalt, adott időben segítségre kérhetnek fel. A hét minden napjának is meg van az angyala, sőt ez alapján az is megtudható, születésünk napja által, hogy mely angyal a védőangyalunk.
Hétfő Gábriel (megváltás és szabadság), Kedd Kamaél (utak őrzője), Szerda Rafael (gyógyítás), Csütörtök Metatron (felelősségvállalás), Péntek Uriel (beteljesülés és megvalósítás), Szombat Haniel (isteni szeretet), Vasárnap Mihály (türelem) angyalé.
Akárhogyan is van, angyalok talán tényleg léteznek, még akkor is, ha sokak nem érzékelik őket és semmilyen tudományos magyarázat nincs rájuk. Az írásokból és hiedelmekből kiindulva az is biztos, hogy komoly hatással vannak az életünkre. Azt viszont nem gondolom, hogy istenként kellene tisztelnünk őket, sem azt, hogy segítségük úgy működik, mint egy csengő, amivel, kényünk-kedvünk szerint magunk mellé rendelhetjük erejüket.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást