Életmód / Ezotéria

5 jel, hogy az intuícióid blokkolva vannak – Ezért nem jönnek be a megérzéseid!

5 jel, hogy az intuícióid blokkolva vannak – Ezért nem jönnek be a megérzéseid!

A logikus magyarázatot keresed és mindenáron gyakorlatiasan akarsz cselekedni

Érthető, hogy mindenhez próbálunk gyakorlatiasan állni, hiszen a már megtapasztalt tényekben soha nem csalódik az ember, ráadásul jóleső biztonságérzetet is ad. A logika viszont az intuíció legnagyobb ellensége, amely megakadályozhatja azt a képességét, hogy ösztönösen érezzünk dolgokat. Meggátol a felsőbb énünkkel történő kapcsolatfelvételben.

Életünk nagy részében kondicionáltan gondolkodunk, amely elfojtja a kreativitást és a mélyebb kapcsolatot önmagunkkal és a körülöttünk lévő világgal.

A környezetünk megtanították nekünk, hogy a tudás a tankönyvekben rejlik, nem a saját fejünkben. Az iskolában azt oktatják, hogy mit kell gondolni, nem pedig azt, hogyan kell gondolkodni. Az analitikus gondolkodás segíthet nekünk a problémák megoldásában.

Ha túl nagy teret engedünk az elménk befolyásának, a logikának és racionalitásnak, nem fogunk tudni hozzáférni a megérzéseinkhez.

Be vagy zárkózva

Nem fizikai, hanem szellemi szinten. Nem fordítunk figyelmet azokra a jelekre, amelyeket az univerzum küld. Sokan úgy élik az életüket, mintha robotok lennének, csak haladnak előre, rutinosak cselekszenek és nem gondolkodnak teljes lényükkel.

Nem jut eszükbe, hogy az élet lehet ennél több is, nem csak abból áll, amit a szemünkkel képesek vagyunk felfogni.

Ám ha valaki minden nap szán egy kis időt arra, hogy elmélkedjen az élet apró, mégis óriási szépségein, meditáljon, naplót írjon, jógázzon, akkor megnyílik előtte az a világ, amit fizikai érzékszervekkel nem foghat fel.

Végre megkapja a neki szánt üzeneteket, amelyek segítenek abban, hogy tudatosabban éljen és jobb döntéseket hozzon.

Túl sokat adsz az egóra

Ha valaki folyamatosan összehasonlítja magát másokkal, de közben igyekszik a környezetének megfelelni és nyilvánvalóan alacsony az önértékelése, az elvesztette a kapcsolatát az intuíciójával. Az ego irányítani akar és tele van elvárásokkal.

Mivel az intuíció inkább az érzelmeken alapszik, nem pedig a logikus gondolatokon, ezért csillapítani kell az elme fecsegését, hogy a megérzések könnyedén beáramolhassanak az életünkbe.

Ebben segítségünkre lehet a meditáció, ami nagyban hozzájárul az ego feloldásához.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást