Ezt jelképezik a bolygók a születési képletedben – mindegyik mást jelent!

Ezt jelképezik a bolygók a születési képletedben – mindegyik mást jelent!

Címlap / Életmód / Ezotéria / Ezt jelképezik a bolygók a születési képletedben – mindegyik mást jelent!

A születési képlete mindenkinek egészen egyedi, legalábbis nagyon-nagyon kicsi az esély arra, hogy az ikreken kívül komolyabb egyezések legyenek. Ennek oka az, hogy a születési képlet percenként más és más képet mutathat, továbbá számít a helyszín is: még, ha két ember ugyanabban a pillanatban születik, már néhány tíz kilométernyi különbség is elegendő ahhoz, hogy más legyen a születési képletük. És akkor ehhez jönnek még a személyes lehetőségek, amiket az életünkhöz kapunk… De ne rohanjunk ennyire messze, nézzük most meg, mit jelképeznek a bolygók, Naprendszerünk kísérői, vagy éppen mit takar az aszcendensünk a születési képletünkben!

Nap

A napjegyét a legtöbb ember ismeri – ez nem más, mint a zodiákusunk. Sokan csak rá támaszkodnak a személyiség elemzésekor, de a többség érzi, hogy azért nem minden igaz rá, amit az általános elemzések során olvas. Ennek oka az, hogy bár a horoszkóp nagyrészt meghatározza a személyiségünket, a különféle bolygóállások erősen módosíthatják az általa „örökölt” alaptulajdonságokat.

A Nap alapvetően arról mesél neked, ki vagy te valójában, mit diktál az egód, mi vezet téged az utadon, és hogyan valósítod meg önmagadat, a céljaidhoz milyen eszközöket használsz.

Erős a hatása arra vonatkozóan is, hogyan reflektálsz a környezetedre, miként viszonyulsz másokhoz, és hogy alapvetően mit szeretsz csinálni, milyen körülmények töltenek el örömmel, vagy éppen szomorúsággal.

Aszcendens

Az aszcendens az a jegy, ami éppen akkor kelt fel a horizonton, amikor megszülettél – ezért alapvetően azt mutatja meg, milyennek látnak téged mások.

Ennek oka az is, hogy az aszcendens hatást gyakorol arra, hogyan menedzseled magadat, tehát azt irányítja, milyen képet mutatsz magadról.

Erősen befolyásolja a napjegy tulajdonságait, bár előbbi az egót, a törtető, visszaigazolásokat igénylő énünket jelöli, az aszcendens viszont az első benyomásért felelős.

Hold

Míg a napjegyünk azt hivatott megmutatni, milyennek szeretnénk látszani, addig a Hold a „nőies”, lelkizős énünket hívatott megjeleníteni.

Az érzelmeinkről mesél, arról, miként éljük meg a mindennapokat, hogyan fordítjuk le magunknak a világ történéseit.

Itt is számítanak a körülmények, amik örömöt, vagy éppen szomorúságot okoznak, de ezeket a benső fordításokat már nem az egónk, hanem a lelkünk végzi. A Hold ezen felül számos döntésünket is irányítja, legalábbis beleszól abba, amit az egónk diktál. Éppen ezért a legtöbb harmonikus személyiség mögött egy erős napjegy és egy alapvetően érzelmes holdjegy áll. Természetesen nem csak ez a párosítás lehet a tuti befutó, de mindenképpen hozzájárul ahhoz, hogy egyszerre tudjunk a fejünkkel és a szívünkkel is gondolkozni, tehát a lehető legtöbb helyes döntést hozzuk meg.

Közeli bolygók

A Naphoz közeli bolygók, a Merkúr, a Vénusz és a Mars alapvetően a személyes igényeidet jelképezik, a vágyaidat, szükségleteidet írják le. A Merkúr a kommunikációdat fedi le, a Vénusz a szerelmi életedért felelős, míg a Mars a cselekvőképességed, erődet és energiádat mutatja meg.

Fontos tudni, hogy mindegyik bolygó a saját jegyében a legharmonikusabb, abban tud igazán kiteljesedni. Így aztán minél több olyan bolygó szerepel a születési képletedben, ami a saját jegyében áll, annál tökéletesebb, szerencsésebb az életed. Például a Vénusznak saját jegye a Mérleg, ezért ha ez megjelenik a születési képletedben, akkor alighanem szerencsés, boldog szerelmi életre számíthatsz és úgy általában béke, harmónia fog körülvenni.

Ezzel szemben, ha egy túlságosan is „racionális”, evilági jegy uralja a Vénusz bolygódat, úgy kevésbé lesz könnyed életednek ez a területe. Ugyanakkor, ha a racionális, határozott jegy a Marsodat uralja, az például a karriered, életvezetésed szempontjából jóval szerencsésebb, mintha oda is egy érzelmekkel teljes jegy jutott volna.

Távoli bolygók

A távolabbi bolygók, tehát a Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz és a Plútó is hat a mindennapjainkra, bár többségük nem olyan erőteljesen, mint közelebbi társaik. Ugyanakkor messze nem elhanyagolhatóak, hiszen nagyon fontos területeken uralkodnak.

A Jupiter felelős a szerencséért és a haladásért, a Szaturnusz a félelmeidet és az önfegyelmedet szabályozza, de a karma bolygójaként is elhíresült, ugyanis számos leküzdésre váró akadályt állít elénk az életünk során.

Az Uránusz a szellemi fejlődést, a szabadság, függetlenségi igényt befolyásolja, a Neptunusz az álmaidért és a lelki, spirituális fejlődésedért felelős, míg a Plútó a hatalomhoz való hozzáállásodért és a változási képességeidért felel.

És hogy hol derítheted ki, a te születési képleteden milyen bolygók uralkodtak? Sok hasznos oldal áll a rendelkezésedre, de az astro.com oldalon nagyon részletes leírást kaphatsz erről a különleges pillanatról.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást