Magányos vagy? Már ma tehetsz ellene ezekkel a lépésekkel

Magányos vagy? Már ma tehetsz ellene ezekkel a lépésekkel

Címlap / Életmód / Egészség / Magányos vagy? Már ma tehetsz ellene ezekkel a lépésekkel

Az utóbbi időben úgy érzed, hogy magadra maradtál? Nem kell ölbe tett kézzel várnod, amíg pozitív változás történik veled – ragadj meg minden lehetőséget, hogy jobban érezd magad, és hamarosan a magány is csak egy rossz emlék lesz.

Találd fel magad egyedül is

Az első és legfontosabb: ne ijedj meg az egyedülléttől, hiszen saját magadra mindig számíthatsz. Azért, mert épp nincs párkapcsolatod, a barátaiddal és a családoddal pedig messze laktok egymástól vagy egyszerűen csak olyan időszakot éltek meg, amikor kevésbé intenzív a kapcsolatotok, még nem jelenti azt, hogy ne érezhetnéd jól magad.

Remek lehetőség ez az önismeretre, arra, hogy rájöjj, mire is vágysz igazából az életedben. Fordítsd az energiáidat önmagadra és arra, hogy élvezd az életed.

Sportolj, meditálj, olvass, add át magad a kultúrának, főzz és egyél finomakat, rá fogsz jönni, hogy az élet élvezete valójában belülről fakad.

Ha pedig már egyedül is jól tudod érezni magad, biztosan sokkal könnyebben és magabiztosan fogsz nyitni mások felé is.

 

Keresd a lehetőséget, hogy társaságban legyél

A magány egy önmagát gerjesztő dolog, így sajnos az ember minél többet van egyedül, annál kevésbé meri elhagyni a biztonságot jelentő komfortzónáját.

Ahhoz, hogy ki tudj lépni ebből a körforgásból, le kell győznöd önmagadat és keresned a lehetőséget, hogy emberek között legyél.

Kezdetnek keress egy új hobbit, iratkozz be egy csoportba, legyen szó sportról, művészetről, vagy bármi másról, amivel szívesen töltöd a szabadidődet és legyél nyitott azok felé, akikkel találkozni fogsz.

Amikor úgy érzed, hogy nincs kedved, hogy ma nem vagy képes rá, akkor is vegyél erőt magadon. A munkahelyeden is keresd a lehetőséget, hiszen lehet, hogy hosszú ideje egy irodában ülsz valakivel, aki remek társaság lehetne számodra.

Vedd számba az embereket, akikre számíthatsz

Senki sem különálló sziget. Mindenkit köt valami a szárazföldhöz, hiszen ott a családja, a gyerekkori barátai vagy a korábbi kapcsolatai, akik mind fontosak vagy fontosak voltak valaha az életében.

Ülj le és vedd számba, hogy kik azok az emberek, akik igazán számítanak vagy számítottak az életedben, és hozd rendbe velük a kapcsolatodat.

Ha csak a távolság a gond, azt könnyedén legyőzheted, ha régi sérelmek miatt távolodtatok el egymástól, akkor vessetek fátylat a múltra és kezdjetek tiszta lappal, hiszen semmilyen vita vagy félreértés nem lehet elég ok arra, hogy végleg elveszítsétek egymást.

 

Adj vissza valamit a társadalomnak

Ha úgy érzed, egyedül vagy, ragadd meg az alkalmat és gondolj azokra, akik nálad is nehezebb helyzetben vannak.

Az önkénteskedés nemcsak arra remek lehetőség, hogy emberek között legyél, új barátokat szerezz, hanem arra is, hogy tegyél valamit a társadalomért.

Egy gyors kutatással számos lehetőséget találhatsz, ahol tehetsz valami jót másokkal, és ami a saját lelkednek is jót tesz majd.

 

Ne feledd: ez csak egy időszak

Még a legmagányosabb, a legreménytelenebb pillanatokban is fontos, hogy szem előtt tartsd: ez csak átmeneti állapot, amelyre később majd mosolyogva fogsz visszagondolni, mint arra az időszakra, amely fontos része volt az életednek, és amely segített abban, hogy azzá válj, aki lettél.

Ne csüggedj, csak próbálj nyitottabb lenni és hamarosan a magány már csak egy rossz emlék lesz számodra.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!