Egészségesebbek azok, akiknek macskájuk van?

Egészségesebbek azok, akiknek macskájuk van?

Címlap / Életmód / Család / Egészségesebbek azok, akiknek macskájuk van?

Családom tagjai közé tartozik többek között két macska is, így volt alkalmam megfigyelni, hogyan „praktizálnak”, mint házi gyógyítók. Valóban másként viselkednek a beteg, elesett emberrel, többet dorombolnak és hosszasan a társaságában maradnak, sokkal tovább, mint egyébként. Igaz, hogy megtalálják a fájó testrészt, előszeretettel telepszenek ide és tényleges javulást idéznek elő.  

Elképesztő hatásuk van az egészségre a cicáknak

A statisztikák a megfigyeléseimet igazolják, ugyanis a macskatulajdonosok ötször kevesebbszer látogatják az orvost, mint cicátlan társaik. Egy amerikai kutatás azt bizonygatta, hogy a szívinfarktus miatti halálozásra 30%-al kisebb az esélyük a macskásoknak. A tíz éven át tartó vizsgálat arra világított rá, hogy a pszichés stressz és szorongás a szívbetegségek, főként a szívrohamok előszobája, ezért jelent védelmet a cicák megnyugtató, stresszoldó közelsége. 

Szív- és érrendszeri betegségek kezelésében, illetve a baj felismerésében a macskák kiválóak, nem egy esetről hallani, amikor a házi kedvenc riasztott és ennek köszönhetően mentették meg az álmában infarktuson átesett embert.

Jelenlétük eleve csökkenti a szívroham előfordulásának lehetőségét, előszeretettel kedveskednek a feszült, izgatott idegállapotú gazdinak, mintha csak éreznék, hogy megnyugvásra van szüksége.

undefined/istockphoto.com

Pár perc macskasimogatás bizonyítottan normalizálja a pulzust, de a gyomor-és bélproblémákra, húgyúti panaszokra is jótékony hatása van. Utóbbi két probléma „kezelésében” főleg a rövidszőrű vagy szőr nélküli macskafajták jeleskednek.

Pszichés állapotunkra is gyógyírt jelenthet egy bundás jószág társasága.

Elűzi a stresszt, feszültséget, migrént, csökkenti a fáradtságot. Különösen a hosszú szőrű macskák alkalmasak erre a feladatra, álmatlanság, levertség, rosszkedv esetén ők tudnak segíteni.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást