Mi lesz így a babájával? Gyakorlatilag csak banánon él a terhes ausztrál lány

Mi lesz így a babájával? Gyakorlatilag csak banánon él a terhes ausztrál lány

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Mi lesz így a babájával? Gyakorlatilag csak banánon él a terhes ausztrál lány

Loni Jane Anthony egy népszerű blogger ausztráliában, aki egyébként dizájnerként és fotósként dolgozik. A 25 éves lány most várja első gyermekét, és természetesen ezzel kapcsolatban is gyakran posztol internetes naplójába – mindez önmagában még nem is lenne meglepő, csakhogy az egyébként tényleg nagyon csinos szőkeség valami egészen döbbenetes diétát követ.

Napi 20 banán is lecsúszik

Elmondása szerint három évvel ezelőtt váltott egészségesebb életmódra, ekkor kezdte el követni a dr. Graham nevéhez köthető 80/10/10 nevű diétát, amit egyébként eredetileg atlétáknak dolgoztak ki. A diéta neve onnan ered, hogy az étrendje 80 százalékban gyümölcsöt, 10 százalékban fehérjét, 10 százalékban pedig zsírt tartalmaz.

Loni, aki elmondása szerint naponta van, hogy 20 banánt is megeszik, azt mondja, soha nem érezte ennél jobban magát, de persze a több ezer blog követő szerint van, aki szerint ez az életmód egyszerűen tarthatatlan az emberi test számára, különösen, ha valakiben éppen egy másik szervezet növekszik, akit szintén táplálni kell.

Te bírnád ilyen étrenden?

Egy bejegyzésében Loni azt is megosztotta a rajongóival, hogyan néz ki egy átlagos nap étrendje. Elmondása szerint reggelire semmi mást nem eszik, csak gyümölcsöt. Salátája legalább egy fél görögdinnyét, öt-hat nagy narancsot, szőlőt, almát, ananászt és hasonlókat tartalmaz.

Ebédre egy liter smoothiet fogyaszt el, ami legalább hat banánt tartalmaz, és attól függően, hogy mihez van kedve, vagy mit csinál aznap, datolyát, kókusztejet és hasonlókat tartalmaz. Uzsonnára salátát, esetleg néhány banánt vagy egy újabb smoothiet eszik, vacsorára pedig szinte mindig salátát, néha egy egészben sült, vagy tört krumplival, desszertnek pedig jöhet a banánfagylalt – úgy tűnik, a hölgy tényleg rajong ezért a gyümölcsért.


Instagram/Lonijane

Van, akit inspirál, van, akit kiborít

Loninak az Instagramon több mint 100 ezer követője van, és míg vannak, akik inspirálónak és követendő példának találják, néhány kommentelő szerint egyszerűen képtelenség életben maradni ilyen étrend mellett.

Természetesen most, hogy a lány 6 hónapos terhes, még többen támadják a drasztikus diéta miatt. Ők úgy gondolják, ez az étrend egyszerűen nem tartalmaz elegendő tápanyagot egy terhes nő számára, ahhoz képest, hogy Loni a hatodik hónapban van, a hasa döbbenetesen kicsi, és veszélyes hóbortjával most már nem csak magát, hanem babáját is veszélyezteti.

Ezzel szemben a rajongók azzal érvelnek, hogy a terhesség pontosan azt bizonyítja, hogy Loni teste egészséges, és a lány maga is azt mondja, hogy még soha nem érezte jobban magát.

Nem mindig volt ilyen

Loni szerint soha nem küzdött étkezési zavarral, bulimiával vagy anorexiával, régebben azonban a fiatalok bulizós életét élte, ami miatt rengeteg alkoholt ivott, és gyorskajákon élt.

„Ez az életmód lassú öngyilkosság. Ha nem változtatok, biztos, hogy idővel rákos leszek, vagy a testem idő előtt tönkre megy” – írta blogjában.

Az ausztrál lány elárulta, akkor váltott életmódot, amikor úgy érezte, már fizikailag rosszul van a folyamatos bulizástól és az egészségtelen étrendtől, és úgy érezte, semmi mást nem kíván, csak gyümölcsöt.

Elmondása szerint most, három évvel később remek formában van, és azt reméli, példát állít a fiatal lányoknak, akik megértik, hogy az egészségtelen ételek és a töménytelen alkohol fogyasztása tulajdonképpen a tisztelet és megbecsülés hiánya saját testükkel szemben. Ezzel a gondolattal teljesen egyet tudunk érteni, de nem biztos, hogy hat hónapos terhesen banánon élni már nem annak a bizonyos lónak a túlsó oldal…

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást