Öt lenyűgöző hely, ahol kiülhetsz a Duna-partra tavasszal

Öt lenyűgöző hely, ahol kiülhetsz a Duna-partra tavasszal

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Öt lenyűgöző hely, ahol kiülhetsz a Duna-partra tavasszal

Ugyan annyira még nincs meleg, hogy ki lehessen menni egyet strandolni a Dunára, de a dunaparti ücsörgéshez már elég szép az időjárás. Ha a hétvégén szívesen kimozdulnál egy kicsit, olvasgatnál egyedül, piknikeznél a családdal vagy borozgatnál a barátokkal, akkor javaslunk neked öt olyan helyet a Duna mellett, ahol ezt csodálatos környezetben teheted meg.

Kopaszi gát, Budapest

A virágos, szépen kiépített Kopaszi gát tökéletes célpont a fővárosban, ha kiülnél a Dunapartra, amelyet egybeköthetsz egy kis sétával vagy sportolással is.

A Kopaszi gát ugyan nem tartozik a ritkán látogatott dunaparti helyek közé, így ha magányra vágynál, akkor nem ez a legideálisabb hely a számodra.

Viszont ha nem zavar annyira a nyüzsgés, akkor bátran ajánljuk ezt a helyet, ahol a gyönyörű, tavaszi színekben pompázó part kárpótol mindezért.

Monostori erőd, Komárom

Nem klasszikus vízparti ülőhely, de technikailag a Duna mellett található a Monostori erőd Komáromban, ahol – amennyiben éppen nem rendeznek itt egy fesztivált – rengeteg nyugodt, kiülős hely található, ahol pihenni és piknikezni is lehet.

Az erőd falára felkapaszkodva csodálatos kilátás nyílik a Dunára, de a várfalon túl, az erőd tövében is leheveredhetsz, ha minél közelebb szeretnél lenni a vízhez.

Ha a csendes pihengetés mellett egy kis történelmi túra is belefér a napodba, akkor ennél ideálisabb helyet nem is találhatnál egy tavaszi délutánra.

Visegrádi Alsó-öböl, Dunakanyar

Visegrádon rengeteg csodaszép dunaparti hely van, de az egyik legszebb ezek közül az Alsó-öböl és a mellette elnyúló liget.

A Felső- és az Alsó-öböl viszonylag csendesebb hely, ahova piknikezni vagy pihenni érdemes kiülnöd, hiszen főként csak a helyiek és a horgászok járnak ide.

Az Alsó-öböl azért is jó választás, mert könnyen megközelítheted a várost is innen, ha egy sétát is tennél a partra látogatás után.

 

Duna korzó, Szentendre

Szentendre egész évben tökéletes kiránduló célpont, ahová tavasszal megéri kimenni a szépen kiépített Duna korzóra.

A város legjobb kávézói és éttermei is itt találhatóak, így akár egy egész napot is eltölthetsz errefelé.

A kiépített útnak köszönhetően akár biciklivel is érkezhetsz a Duna korzóra, de négylábú kedvencedet is bátran elhozhatod.

 

A Dunakanyar kapuja, Göd

Göd települését a legtöbben termálfürdőjéről ismerik, pedig a Dunakanyar kapujának nevezett hely egy közel 5 km hosszú parttal is rendelkezik, ahol nyáron még strandolni is lehet.

Ha nyugisabb kiülős Dunapartot keresel magadnak, akkor érdemes Gödre látogatnod, ahová a fővárosból 20-30 perc alatt el is juthatsz.

A partszakasznak apró kaviccsal borított és füves területei egyaránt vannak, és akár kutyával is bátran kilátogathatsz ide.

Ha nem egy nagyon kiépített partot keresel, hanem egy természetesebb területet, akkor ez lesz a te partod.

 

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!