Ez lenne az örök szerelem titka? Nálatok is bevált?

Ez lenne az örök szerelem titka? Nálatok is bevált?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ez lenne az örök szerelem titka? Nálatok is bevált?

Mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, hogy van egy olyan módszer, ami a mélyponton lévő párkapcsolatokból is képes újra szenvedélyes szerelmet varázsolni, és amivel örökre boldogságban élhetsz a pároddal? Ugye kipróbálnád?

Könyvek könyve

Bármennyire hihetetlenül is hangzik, Gary Chapman, házassági tanácsadó pontosan ezt állítja a saját módszeréről. Sőt még egy bestsellert is írt róla! Ez nem más, mint Az 5 szeretetnyelv – Egymásra hangolva című könyv. Ebben arról ír, hogy úgy működhet sokáig kiegyensúlyozottan egy kapcsolat, ha mindkét fél szeretettankja fel van töltve.

Ezt pedig úgy lehet elérni, ha egymás szeretetnyelvein kommunikálunk a másikkal. Mindenkivel másképp lehet éreztetni azt, hogy szeretjük, éppen ezért meg kell találni, hogy kinél melyik működik. Az öt szeretetnyelv az elismerő szavak, minőségi idő, érintésajándékozás és szívességek. A könyv tartalmaz egy tesztet is, amivel kiderítheted, hogy a te párodnak és neked mi a szeretetnyelved, de most lássuk ezeket bővebben!

Elismerő szavak

Vannak férfiak, akik akkor érzik szeretettnek magukat, ha rendszeresen bókolnak nekik.

Ha a te pasid is ilyen (ezt a már említett tesztből is kiderítheted) írd össze, hogy mik azok a dolgok, amikért dicséretet érdemelhet, és hogy az adott héten miket tett.

Például teletankolta a kocsidat, segített a házimunkában, rengeteget túlórázott, figyelmes és megértő volt veled? Mondd el, hogy értékeled ezeket, és hálás vagy értük. Az elismerő szavakhoz az is hozzátartozik, hogy kedves vagy, ezt se felejtsd el! Ja, és véletlenül sem állandó ajnározásra van szükség.

Minőségi idő

Van, akinek nem számítanak az elismerő szavak, inkább abból érzi a szeretet, ha több időt töltesz vele.

Ebben az esetben szervezz több közös programot, kirándulást, és a heti edzéseiteket is elvégezhetitek közösen.

Főzzetek együtt, vagy csak nézzetek meg egy filmet, pezsdítsétek fel a mindennapjaitokat. Talán csak heti 1-2 óráról van szó, mégis hatalmas változást okozhat!

Szívességek

Biztos neked is jól esik, amikor hazaesve a munkából a párod elmosogat, vagy vacsorával vár. Na, ez egyrészt fordítva is így van, másrészt bizonyos embereknek akkor töltődik fel a szeretettankjuk, ha a párjuk rendszeresen apró szívességekkel lepi meg őket.

Tudod, amikor belegondolsz, hogy mennyire sokat dolgozik, és ezért megleped azzal, hogy helyette beugrasz a boltba és hasonlók. Amikor azt érzi, hogy nem mindent neki kell megcsinálnia.

Ugye, nem is olyan megerőltető?

Testi érintés

Ez ugye teljesen egyértelmű? Még, ha nem is ez a szeretetnyelved, vagy a pasidé, mindenkinek jól esik, ha néha megsimogatják, megpuszilják, vagy csak megérintik őket.

Mások erre fokozottabban vágynak: egy-egy ölelés, odabújás olyan melegséggel tölti el a szívüket, amitől hihetetlen módon javul a hangulatuk.

Amikor például bevásárolni mentek, érintsd meg a karját. Vagy, ha elmész mellette a szobában, simulj hozzá! Apróságnak tűnik, mégis hatékony technika.

Ajándékozás

Van, akinek kifejezetten fontosak a szerelem tárgyi jelképei.

Ne arra gondolj, hogy mostantól kezdve minden héten vásárolnod kell valami drága cuccot a pasidnak, de járj nyitott szemmel!

Egy kis apróság a drogériából, vagy egy kézzel készített mütyür is épp elég, a lényeg, hogy kimutatod, mennyire fontos számodra, és sosem felejted el napközben!

Próbáld ki, melyik módszer működik a szerelmednél, és ha sikerült kideríteni, alkalmazd napi rendszerességgel, és kommunikálj vele az ő nyelvén. Gyorsan észreveszed majd a változásokat, ez biztos! Aztán valahogy hívd fel az ő figyelmét is erre, hiszen neked is jár a teli szeretettank.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást