Léleküdítés 7 egyszerű lépésben

Léleküdítés 7 egyszerű lépésben

Címlap / Életmód / Egészség / Léleküdítés 7 egyszerű lépésben

Mindig vannak nehéz napok, amikor egyszerűen úgy érzed, kifacsartak, nem bírod tovább, semmihez nincs kedved és csak egy kis kikapcsolódásra vágysz. Ahogy a telefonodat feltöltöd, vagy ahogy kávéval felébreszted magad reggelente, ugyanúgy a lelkedet is fel kell töltened minden nap – ehhez adunk most néhány ötletet.

Egy kis kényeztetés

Az első, ami ilyenkor eszedbe jut, egy forró fürdő, egy masszázs és egy kis lazítás. Ez már jó kezdet ahhoz, hogy egy kicsit megállj, megnyugodj és kikapcsolj.

Emellett (vagy ezután) kényeztetheted a gyomrodat is, amitől a kedved is biztosan jobb lesz. A nap végén ülj le, készítsd el vagy rendeld meg a kedvenc ételed, és szánj a vacsorára egy órát.

Teríts meg szépen, gyújts gyertyát, és csak az ételre figyelj!

Tedd félre a mobilod

Amikor végre akad néhány perced magadra, akkor általában a mobilodért nyúlsz, válaszolsz az sms-ekre, visszahívod azokat, akik kerestek, felmész az Instagramra, Facebookra, és elolvasol néhány cikket. 

Ez valójában nem kapcsol ki és egyáltalán nem tölt fel.

Azt javasoljuk, hogy ezekben a 10-20 percekben inkább tedd félre a mobilod, kapcsold ki a laptopod, és szívj egy kis friss levegőt – sétálj egyet vagy csak ülj le, igyál meg egy teát és ürítsd ki a fejed!

Meditálj!

Ezt most úgy értjük, hogy fordíts egy kis időt magadra.

Tegyél be valami nyugis zenét, helyezkedj el kényelmesen, csukd be a szemed és engedd el a gondolataidat – ha jön egy új, csak hagyd továbbmenni.

Ez először nehéz lesz, de ha kicsit gyakorolsz, menni fog, és már abba sem akarod majd hagyni!

Első körben ez is elég, de ha továbbmennél, gondolj egy csodálatos múltbeli élményre, egy régi vágyadra, vagy keress a Youtube-on meditációs gyakorlatokat!

Inspirálódj!

Ha úgy érzed, semmi sem jó és rád férne egy kis feltöltődés, inspirálódj és próbálj ki új dolgokat!

Ne vedd elő megint a kedvenc sorozatod és nézd meg nyolcadszorra is, hanem inkább menj el egy kiállításra, vagy csak indulj el a városban a fényképeződdel, telefonoddal, és kezdj el kattintgatni!

Biztosan izgalmas felfedezéseket teszel majd, amik új dolgokra inspirálhatnak!

Légy újra gyerek!

Belül mindannyian gyerekek vagyunk, így nem csoda, ha a lelkünket simogatja, amikor visszatérünk azokhoz a dolgokhoz, amiket gyerekkorunkban imádtunk.

Ha szeretnél egy kicsit kikapcsolni és feltöltődni, fogj néhány színes ceruzát, egy felnőtt színezőkönyvet és merülj el benne – garantáljuk, hogy egy-két óráig fel sem fogsz nézni, annyira lefoglal majd!

Ugyanígy van ez a festéssel, a rajzolással vagy a mesékkel is! Vedd elő a kedvenc gyerekkori mesekönyved vagy mesefilmed! Hidd el, egy kis “gyerekprogram” után a problémáid már nem is tűnnek olyan óriásinak!

Fejleszd magad!

Nem csak az elmédnek, de a lelkednek is jót tesz, ha egy kicsit fejleszted magad. Az szinte mindegy is, mivel, a lényeg, hogy találj benne kihívást, és élvezd, amit csinálsz.

Választhatsz egy főzőkurzust, egy új nyelvet, amit szívesen megtanulnál, de kezdheted csupán azzal is, hogy megnézel néhány TED előadást a Youtube-on.

Ha hasznos dolgokkal töltöd a szabadidőd, hidd el, sokkal jobban fogod érezni magad a nap végén!

Te vagy a legfontosabb!

Ez elsőre egy kicsit önzőnek tűnhet, de mindennek ez az alapja, így fontos, hogy néha emlékeztesd magad erre. Ahhoz, hogy feltöltődj, nem szabad hasonlítgatnod magad másokhoz, csakis az számít, amit elértél!

Szánj egy kis időt arra, hogy régi fényképeket nézegess, elolvasd a régi naplóbejegyzéseidet vagy átlapozd a régi határidőnaplóidat. Látni fogod, milyen voltál, mik voltak a terveid és céljaid, és picit rendet rakhatsz önmagadban.

Mik az új céljaid? Hova kell még fejlődnöd? Jó úton haladsz?

Ha ezeket a tanácsokat újra és újra megfogadod, akkor szerintünk igen!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást