Kikapcsolódás / Szórakozás

A 10 legviccesebb magyar településnév

Makkoshotyka

Úgy tűnik, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében valami történt egykoron, mert a szintén meglehetősen vidám elnevezésű Makkoshotyka is itt található. A területet egy Hugka nevű vitéznek ajándékozták, innen eredt a Hotyka név. De hogy a makkosra mi utal? Valószínűleg nem annyira pikáns a történet, ugyanis a címerben is két tölgyfaágat láthatunk.

Apácatorna 

Apácatorna nagyon kedves nevű falunak tűnik, de az első benyomás ellenére nem arra kell gondolnunk, hogy a területen apácák tornáztak éjt nappallá téve. A település Torna nevű patak völgyében fekszik és eredetileg Torna volt a neve magának a településnek is. Sajnos a török hódoltság idején elpusztult, és csak az újbóli benépesülése után, az 1900-as évek elejétől hívják Apácatornának – köszönhetően a közeli apácakolostornak.  

Heréd

Heves megyében található Heréd, ez a nem egészen 2000 fő lakost számláló kis település. Története régre nyúlik vissza, állítólag már az 1200-as években is említik a nevét, ami meglehetősen sok ember arcára mosolyt csal. Önmagában is viccesnek hat, de képzeld el azt a párbeszédet, amikor egy helyi lakostól megkérdezik, hogy „Hol laksz”? „Heréden…”

Ondód

Ha már témánál vagyunk, létezik egy Debrecenbe olvadt település, amit Ondódnak hívnak. Úgy tudni, hogy Ond vezér birtoka volt, de erre nincs közvetlen bizonyíték. Egy időben már tettek javaslatot arra, hogy megváltoztassák a nevét, de ezt elutasították, így a mai napig ezen a meglehetősen kétértelmű néven ismerhetjük.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást