Kikapcsolódás / Szórakozás

A 10 legviccesebb magyar településnév

Szalonna

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található a kicsivel több, mint 1000 főt számláló Szalonna. Az elnevezést illetően az a hír járja, hogy a szláv slana (sós) szóból származik, ugyanis a közelben egy enyhén sós vizű forrás található. Legalább annyi közös van, hogy a szalonna is sós…

Csesznek

Csesznek sem egy nagy település, de sokat elárul a nevéről az, hogy a dokumentumszerkesztőm kiírta, ne használjak durva, obszcén, sértő szavakat az írás során. A településnév a Cezneyc, majd Csesztnök formákat kapta, majd még az 1700-as évek végén is Cseszneg néven jegyezték. Csak 1864-ben kapta meg a község hivatalosan a Csesznek nevet.

Pornóapáti

Azt hiszem, nem lehet olyan vicces településnév-felsorolás, amiben Pornóapátinak nem jut méltó hely. A Vas megyében található falu 400 lakost számlál, és először az 1200-as években említik Porno néven az oklevelekben. 

Kurd

A feljegyzések alapján Kurd már az ősidők óta lakott település volt, és nevének eredete is inkább csak a mi fülünkkel vicces. A Wikipedia szerint a honfoglalást követően katonai kísérőnépek telepedtek le a vidéken, valószínűleg ők alapították a falut és el is nevezték azt Kurdnak. 

Homorúd

Meglehetősen áthallásos Homorúd község neve, és nem is igazán találtam semmi izgalmas forrást az elnevezéséről. Mindenesetre érdekes, hogy a falu hivatalosan az 1950-es évektől kezdve létezik, előtte egy szétszórt tanyavilág volt, aminek az első községe lett Homorúd. De, hogy miért ezt a nevet kapta, arról csak találgatni tudunk.

Fáj

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében találjuk a Fáj elnevezésű, alig 400 lakost számláló községet is – ez a név meglehetősen viccesnek hat, szinte hallom, ahogy kimondjuk. Az eredete ugyanakkor nem annyira mókás, a Fáy család birtoka volt és szintén az 1200-as években említik először, akkor még Fay-ként.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást