Egészség / Életmód

A legrosszabb vitamin-kombinációk, amiket véletlenül se vegyél be együtt

A legrosszabb vitamin-kombinációk, amiket véletlenül se vegyél be együtt

Egy egészséges szervezetnek megfelelő étrend mellett nincs szüksége étrendkiegészítőkre és vitaminokra, de akadhatnak esetek, amikor kénytelen vagy ilyesmit szedni. Ilyenkor vigyázz, hogy az alábbi vitaminokat még véletlenül se szedd együtt, mert ha mégis így teszel, az komoly egészségügyi problémákhoz vezethet.

Kalcium és D-vitamin

Ezt a két étrendkiegészítőt gyakran ajánlják együtt, mivel mindegyik a csontok egészségéhez járul hozzá. A kalcium ezen kívül még segíthet a szív egészségének fenntartásában. Az Annals of Internal Medicine tudományos folyóiratban azonban nemrég megjelent egy tanulmány, hogy a két szer együtt szedve jelentősen megnövelheti a stroke kockázatát – a kutatás ráadásul 160 ezres női mintán zajlott, így számottevőnek mondható.

Oldalak: 1 2 3 4

9 hozzászólás

 • Avatar
  Prokk József
  2020.11.04., 19:36

  A búza vitamin és ásványi anyag tartalma kb. a fele, mint 60 évvel ezelőtt. A kukoricánál, a zöldségféléknél, gyümölcsöknél még nagyobb a csökkenés./ Dr. Márai Géza, Szent István Egyetem vizsgálatai/ Mindenképpen és mindenkinek pótolni kellene a fenti anyagokat! Nagyon praktikus pl. a MEGA 1 multivitamin, ami 15 féle vitamin és 11 féle ásványi anyagot tartalmaz megfelelő arányban.

  Válasz
 • Avatar
  Schramm Tamás
  2020.11.13., 16:57

  Ez az írás órási félrevezetéseket tartalmaz.

  D-vitamin 5-szörösére növeli a bélben a kalcium felszívódását. Ha nincs kalcium bevitel, a csontokból és fogakból nyeri a szervezet. Kalciumhoz magnézium kell az egyensúlyhoz, illetve foszfát kb. 1:1:1 arányban.
  Ahhoz, hogy a kalcium ne a puha szövetekben rakódjon le, K2 vitamin is kell.

  B-3 és koleszterincsökkentő témában nem vagyok szakértő. Bithiányosoknak találták ki az élet lerövidítéséhez a koleszterin csökkentést. Napi 2-3, heti 10-12 tojást eszem, és tökéletes a koleszterin szintem.

  B9 és B12 egymáshoz kapcsolódik. Egyik nélkül a másik nem megfelelő hatásfokkal működik.
  DMSO-ban kevertem el, előtte kiválogattam a hatóanyagokat, és bőrömre havonta 1-szer. Elegendő.

  Előttem hozzászólóval sem értek teljesen egyet. Multivitamint szedni nagyjából olyan, mint a pénzt a wc-ben lehúzni. Olyan anyagokat raknak egybe, melyek taszítják vagy semlegesítik egymást. agonista-antagonista.

  Gondolom a két milliós fizetéshez mindegy milyen micsoda, csak valami feltöltésre kerüljön.
  Miért nem 10 oldalasra sikerült a cikk, hogy 10-szer kelljen kattintani?
  Érdemes az ilyen olvasmányok feltöltése előtt szakirodalmat böngészni, ahol nem fotelhuszárok mondják meg az igazat.

  Idén 71 fő osztrák, német és svájci 2-es cukorbeteg olvasóm hagyta el a gyógyszereket és inzulint 5-30 év után.
  300 felett vannak, de a többség még abban hisz, hogy a gyógyszer megmenti.

  Válasz
  • Avatar
   Virág Ferencné
   2020.11.13., 22:06

   Kedves Tamás!
   Tanácsot szeretnék kérni a diabéteszem miatt. Szeretném letenni a gyógyszert és az esti inzulint.
   Előre is köszönöm a választ!
   Üdvözlettel
   Virág Ferencné Zsuzsa

   Válasz
   • Avatar
    Rutai Béla
    2020.11.13., 23:37

    Engem is érdekelne!

    Válasz
 • Avatar
  Kriston István
  2020.11.13., 18:06

  Tudtommal a kalcium és magnézium együttes bevétele is értelmetlen, mert gátolják egymás felszívódását. 2-3 óra eltéréssel kell bevenni őket.

  Válasz
 • Avatar
  Lujza néne
  2020.11.13., 20:04

  A Calcitrio kálciumot, D és K2 vitamint tartalmaz. A szervezetember a D vitamin 2, orvosi javaslatra szedem, és még ezen kívül évek óta az Asa-t is, ami viszont vérhígító. Na most akkor mi legyen, szedjem, vagy ne? Kinek higgyek?

  Válasz
 • Avatar
  Éva Horváth
  2020.11.13., 20:27

  Tisztelt Szerző!

  Mielőtt egy ilyen pár mondatos cikket leír, előtte legalább tájékozódjon orvosi szakkönyvekből, vagy hallgassa meg az orvosok tanácsait. Hogy lehet a mai világban olyan dolgokat leírni, hogy egy egészséges embernek nincs szüksége vitamin és ásványi anyag pótlásra. Nagyon is szükség van, mert a táplálékokkal nem tudjuk bevenni a szervezet működéséhez szükséges vitaminokat. Főleg most van rá a legnagyobb szükség. A C-D vitaminok, cink, szelén elengedetlenül fontosak a szervezet számára az őszi, téli időszakokban. A B-vitaminok B-.komplex formában vihetőek be, amibe az összes B-vitamin bele tartozik, mert így fejtik ki ideális hatásukat. A multivitaminok úgy vannak kifejlesztve, hogy egymást támogatva fejtik ki a legjobb hatásukat. A vitaminokat nem lehet túladagolni, de sokan bedőlnek ennek a tévhitnek. C- vitaminból legalább 1000 mg/nap, de vírusos időben akár 5000-6000 mg is bevehető. D-vitaminból napi szinten 2000 NE, de akár 8000 NE is be lehet venni. Ön ezzel a pár soros írásával arról tett tanúbizonyságot, hogy ebben a témában nincs kellő tudása és tapasztalata, így a tudatlan embereket ezzel megtéveszti.

  Válasz
  • Avatar
   Mayer Kitty
   2020.11.14., 00:59

   A vitaminokat igen is túl lehet adagolni, pl. az un. DEKA vitaminokat.

   Válasz
 • Avatar
  Kiss István
  2020.11.13., 21:41

  Vegyél gyümölcsöt és zöldséget a PIACON Vagy bárhol bármennyiért……………….
  Vagy bármit a Patikában!

  Így most jobb?!

  Válasz

Írj egy hozzászólást