A 7 legrosszabb „last minute” karácsonyi ajándék

A 7 legrosszabb „last minute” karácsonyi ajándék

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A 7 legrosszabb „last minute” karácsonyi ajándék

Ha azt hiszed, hogy a sokszor szidott kozmetikai csomagoknál nincs lejjebb, tévedsz: sőt, a következőkben felsoroltakhoz képest még egy olcsó szappan is jó ötlet. Még mielőtt bármit lekapnál a boltok polcairól a nagy ajándékhajsza utolsó, ám annál kétségbeesettebb perceiben, vésd ezt a listát a fejedbe!

Önsegítő könyv

Mindenki szeretne sikeres, gazdag és vonzó lenni – éppen ezért kézenfekvő ötletnek tűnik az ehhez vezető utat megvilágító kötetet ajándékozni. A kiábrándító valóság ezzel szemben az, hogy a lúzerségre óriási iparág épül, ami nem nagyon működik. Hiszen ha működne, akkor felszámolná a saját közönségét!
Az önsegítő könyvek legtöbbje óriási közhelygyűjtemény, ami maximum néhány napra villanyozza fel az olvasó elméjét. Arról nem is beszélve, hogy az üzenete a következő: „szerencsétlennek tartalak és kész”.

Légfrissítő

A kellemesebbnél kellemesebb aromájú légfrissítőket látva eszedbe juthat, hogy egy ismerősöd mennyire szívesen szimatolna hasonlót a lakásában vagy a kocsijában. Nem érdemes engedned a kísértésnek, mert hiába egyszerű és könnyen beszerezhető meglepetés ez, van egy ciki mellékzöngéje.
Hasonló, mint a dezodornak: nevezetesen, hogy „büdös vagy”, esetleg „büdös van nálad”. Az illatgyertya kivételt képez a tilalom alól, de csak akkor, ha nem kifejezetten szagsemlegesítőként hirdetik.

Gyanta utalvány

A legtöbb kozmetikai szalonban lehetőség nyílik ajándékutalvány vásárlására, amit a kedvezményezett egy bizonyos szolgáltatásra vagy valamilyen értékhatáron belül felhasználhat. Míg egy luxus arckezelésben vagy masszázsban semmi kivetnivaló nincs ajándékügyileg – sőt, ezek kifejezetten ideálisak lehetnek –, a szőrtelenítés már egy fokkal kényesebb téma.
Biztos vagy egyáltalán abban, hogy az illető, akinek adni akarod, gyantáztat? És ha igen, akkor nem otthon vagy egy bizonyos szalonban csinál(tat)ja? Ne feledd, a szőrtelenítés bizalmi és intim kérdés – szó szerint!

Alakformáló bugyi

Mindenki szeretne tökéletes alakkal pompázni. Ennek legegyszerűbb módja a jó öreg has-, fenék- és combszorító bugyi, amit csak felkap az ember, s máris öt kilóval kevesebbnek tűnik. Kifejezetten rossz ötlet azonban ilyet ajándékozni.
Talán magyaráznunk sem kell, hogy miért.

Még annak sem illik az orra alá dörgölni karácsonykor, hogy elrejtenivaló zsírpárnákkal küzd, akinek tetemes a súlyfölöslege. Az egyetlen felmentést az jelenti, ha kifejezetten az illető kért tőled ilyet.

Hajfesték

Megláttál egy fantasztikus árnyalatot valahol, és úgy érzed, legszívesebben megvennéd az anyukádnak, a tesódnak vagy a barátnődnek? Ajjaj, veszélyes terepre tévedsz! A festék valós árnyalata ugyanis rengeteg tényezőtől függ: szinte nulla esély van arra, hogy ugyanúgy nézzen ki vele a megajándékozott, mint a dobozon szereplő hölgy.
A hajszín ráadásul olyan dolog, amit az ember szeret saját maga eldönteni. Te mit szólnál, ha valaki a kezedbe nyomna egy dobozt, hogy „tessék, próbáld ki”?

Zokni

Örök sláger családon belül zoknit ajándékozni. Mindenkinek mindig szüksége van néhány új párra, tehát nem lehet vele mellényúlni. A csúf igazság ezzel szemben az, hogy ezzel kijelented: „bocs, fogalmam sem volt, mi a fenét vegyek neked”.
Ami lássuk be, egy kissé égő, hogy ha a fehérneműadást megengedő közelségben vagytok lelkileg. Kivételt egyedül az extrább, azaz mintás darabok jelentenek, illetve az otthoni használatra szánt, csúszásgátlós talpú „zoknicipők”, amelyek felnőtteknek is jópofák lehetnek.

Tisztítószer

Oké, hogy mindenki szokott takarítani, tehát ha díszpapírba bújtatsz egy flakon Domestos-t, akkor biztosan nem fog parlagon maradni. De ennyi erővel akár vécépapírt vagy más háztartásban elengedhetetlen árucikket is vehetnél.
Ezek hiába praktikusak, valahogy mégsem tartoznak azok közé, melyeket jó adni és kapni. Mellesleg „kosz van nálad”, azt üzeni. Totális tanácstalanság esetén nézz körül a Bien-en, mert rengeteg karácsonyi ajándéktippes válogatással várunk!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást