A 15 legjobb méregtelenítő tea

A 15 legjobb méregtelenítő tea

Címlap / Életmód / Egészség / A 15 legjobb méregtelenítő tea

Zöld tea

Ez az antioxidánsokban gazdag tea a legegészségesebb ital. Ha nagy C-vitamin tartalmú teát szeretnél inni, választhatod a mélyzöld japán zöld teákat. Érdemes átszokni a káros kávé és fekete tea fogyasztásról a jótékony zöld teára… elkerülendő a tej vagy az édesítőszer használata!

Oolong tea

Sokan úgy hiszik, hogy az oolong tea fogyókúrás ital, pedig egyetlen tanulmány sem bizonyított még súlycsökkenést az oolong teájának fogyasztásától. Ami viszont tény, hogy erős méregtelenítő hatása van, felüdíti az egész szervezetet, így fogyókúrák alatt csakis emiatt ajánlatos fogyasztani.

Fehér tea

Magasabb antioxidáns tartalma van, mint a legtöbb teának. Alacsonyabb hőmérsékleten kell hozzáadni a vízhez a füvet, így alacsonyabb koffein tartalma, lágyabb íze és nagyobb méregtelenítő hatása lesz. Eddig ritka volt a fehér tea, azonban Kínából egyre nagyobb mennyiségek kerülnek exportra, így nálunk is beszerezhető.

Kombucha tea

Tea és egyben probiotikum is, ideális kombinációja egy alapos méregtelenítésnek.

A kombucha tea kíváló májpanaszokra (így másnaposságra is), javítja az emésztést és hangulatot is. Kis mennyiségben koffeint és még kevesebb mennyiségben alkoholt is tartalmaz, kíválóan eltávolítja a szervezet toxinjait.

Vörös fokföldirekettye

Más néven a “vörös bokor” vagy a “vörös tea”, egy magas antioxidánstartalmú gyógynövény. Jellegzetes erős íze van, egészséges helyettesítője a fekete teának vagy a kávénak. Könnyen megy más ízekkel is, ezért egyéb méregtelenítő füvekkel is keverhetjük. Ellentétben a többi méregtelenítő teával, a vörös fokföldirekettye koffeinmentes.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást