A legjobb kutyás strandok, ahol a szőrös családtag is jól érzi magát

A legjobb kutyás strandok, ahol a szőrös családtag is jól érzi magát

Címlap / Életmód / A legjobb kutyás strandok, ahol a szőrös családtag is jól érzi magát

Fonyódi Kutyás Fürdetőhely

Ez a kutyastrand az egyik legrendezettebb lehetőség hazánkban, ha szeretnél a kutyáddal együtt fürdeni. A jelképes összegű belépővel látogatható strand férőhelye csaknem 100 fő, a strand közelében parkolásra is van lehetőség. A füves partszakasz a maga puritán bájával biztosítja a kikapcsolódást, de a strand tiszta és komoly előírásoknak felel meg. Természetesen ide sem szabad tüzelő kutyát hozni, valamint gondnok figyel a rendre. Az ürüléket zacskóval mindenki köteles összeszedni, és csak szocializált, jól nevelt eb jöhet a területre, hogy mindenki egyformán élvezhesse a közös programot.

Balatonföldvár Kutyabarát Fürdőhely

Méltán híres hely a Balatonnál a Balatonföldvár Kutyabarát Fürdőhely, ami 2500 négyzetméteren terül el, így bőségesen jut hely a kutyáknak és a gazdiknak is. A parton fák gondoskodnak az árnyékról, a kulturált körülmények pedig azért felelnek, hogy ne csak az ebek, hanem a gazdik is jól érezzék magukat a nyaralás alatt. A kutyusok vízbe jutásáról rámpa gondoskodik, de a gyorsan mélyülő víz partszakaszán a sekélyebb részek biztosítják, hogy a kisebb ebek is élvezhessék a vizet.

Drótszamár Park és Kemping

Ha igazán kutyabarát nyaralásra vágysz, akkor a Velencei tó partján lévő Drótszamár Park és Kempingben jó helyen keresgélsz. Itt ugyanis nem csak együtt fürödhetsz, ugyanúgy együtt is lakhatsz a kedvenceddel, mint otthon. A Kemping előszeretettel emeli ki kutyabarát titulusát, ugyanis gyakran rendeznek programokat is az ebeknek. Ilyen a Tacsi-pancsi, vagy éppen az Országos Bulldog Találkozó, amiknek szintén a partmenti szakasz biztosít helyet. A gazdik már eleve örülhetnek a kutyabarát körülményeknek, de tovább emeli a terület fényét a csodaszép panoráma és az, hogy a fürdőzés mellett számos más szolgáltatás is igénybe vehettek.

Tavirózsa Kemping

A Tavirózsa Kemping a fővárostól mindössze 30 kilométerre, a délegyházi tavak partján található. A terület kiválóan alkalmas a különböző vízi sportok űzésére, aktív és passzív pihenésre egyaránt. Egyenesen tökéletes lehetőség kínálkozik itt a kutyákkal nyaralók számára. A Tavirózsa Kempingben sátor- és lakókocsihelyek is a rendelkezésetekre állnak, de faházakat ugyancsak bérelhettek az egész évben nyitva tartó kempingben.

Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert

2020-ban nyitotta meg kapuit a Keszthelyi Kutyás Strand: nem titkolt céljuk, hogy a kutyabarát turizmust támogassák Magyarországon. Ennek megfelelően sikerült olyan helyet kialakítaniuk a parton, ami nem csak az ebek és a gazdik, hanem az állatbarát vendégek számára is vonzó lehet. A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert nem csak egyszerű kutyás strand, hanem egyszerre parkként és közösségi térként is funkcionáló terület. 

Mancsos Pancsoló

A Mancsos Pancsoló az egyik első kutyás strand az ország keleti részében. A tiszafüredi szabadstrand mellett található kutyastrand fél hektáron terül el, és kerítés védi annak érdekében, hogy az ebek garantáltan ne tűnjenek el. A tó védett, hullámzástól mentes öbölben terül el, ezzel is biztosítva a kutyák biztonságos fürdetését. A füves réten bőven van hely a játéknak is, de a gazdikra ugyancsak gondoltak az üzemeltetők: az ő kényelmükről a közelben lévő büfésor gondoskodik. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást