Az 5 legjobb gyógyító fürdő Magyarországon – Ide el kell, hogy látogass

Az 5 legjobb gyógyító fürdő Magyarországon – Ide el kell, hogy látogass

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Az 5 legjobb gyógyító fürdő Magyarországon – Ide el kell, hogy látogass

Tudtad, hogy kis hazánk termálvízkészletét tekintve világviszonylatban az 5. helyen áll? Bizony, egyből Japán, Izland, Olaszország, és Franciaország után. Ugye nem.. Pedig, Magyarország a gyógyvizek országa. Nem véletlenül, hiszen terültének 80%-a alatt található gyógy-illetve termál víz. Mi most összegyűjtöttük Neked azokat a fürdőket, ahova mindenképp el kell látogatnod.

Egerszalók

A fehér, csipkézett mészkődombjáról ismert Egerszalók, a Laskó- patak völgyében, Egertől 5 kilométerre, a Mátra és a Bükk között található. Az Európában egyedülálló látványhoz hasonló természeti képződmény még két helyen található a világon, Törökország ázsiai részén Pamukkale-ban, valamint az Egyesült Államokbeli Yellowstone Nemzeti Parkban.

Az Egészségügyi Minisztérium 1992-ben a termálvizet gyógyvízzé minősítette. Pikkelysömör, ekcéma, nőgyógyászati betegségek, hát-és derékfájás, ízületi kopás egyaránt gyógyítható vele. Sőt még gerincsebészeti műtétek utáni rehabilitációban is segíthet.

Egerszalók, Hotel Saliris Resort

Sóstógyógyfürdő

Még a neve is jelzi a víz gyógyhatását. Az ország keleti részén elterülő Sóstó 2012-ben kapott gyógyfürdő minősítést, 2013-ban pedig az ország 16. gyógyhelyeként tartották számon. A kutak oldott sót tartalmazó, jódos, brómos vizet szolgáltatnak. Körülbelül 49-52 Celsius fokos.

Krónikus nőgyógyászati, bőrgyógyászati eredetű megbetegedés, reumatikus, mozgásszervi betegségek kezelésére kitűnően alkalmas.

Rudas fürdő

Budapesten, a Gellért-hegy lábánál levő Rudas fürdőt 1566-1672 között építették. Szokoli Musztafa, budai pasa nevéhez köthető. Az épület magja a török fürdő nyolcszögletű medencéje és nyolc oszlopos medencetere, valamint a török építészetre jellemező lépcsőzetes kialakítással készült kupolatér.

A fürdő vize, kalcium –magnézium -hidrogénkarbonátos és szulfátos, radioaktív hévíz, de nátriumot is tartalmaz. Valamint fluoridion-tartalma is igen jelentős.

Ízületi gyulladások, idegzsábák, porckorongsérv és a csontrendszer mészhiányos állapota is remekül kezelhető segítségével.

Rudas fürdő
Thermalhungary.net

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»