Az 5 leggyakoribb téli hajprobléma – megoldva!

Az 5 leggyakoribb téli hajprobléma – megoldva!

Címlap / Stílus / Haj / Az 5 leggyakoribb téli hajprobléma – megoldva!

Télen egyre fokozódhatnak a hajproblémáid, de csak akkor, ha nem ügyelsz kellően tincseid egészségére. Szerencsére ilyenkor sincs nehéz dolgod, csupán néhány alapszabályt kell betartanod. De melyek a leggyakoribb, kivédhető hajproblémák télen?

Korpás fejbőr

A korpás fejbőr egyik leggyakoribb oka a megfázás, ami a hideg hónapokban, különösen télen igazán könnyen előfordulhat. Talán te is azok közé tartozol, akik nem szívesen viselnek sapkát, vagy csupán a fülüket védik a hideg elől, de ezzel sajnos nem csak az egészségedet, a szép frizurádat is kockára teszed.

Hatalmas a hőmérséklet-különbség a benti száraz, és a kinti, nedves időjárás között, ezért feltétlenül szükséges, hogy ha sapkát nem is, de kapucnit mindenképpen viselj.

Emellett nagyon fontos, hogy estére időzítsd a hajmosásokat, így egész biztos, hogy reggelre teljesen megszárad majd a hajad.

Fokozott hajhullás

Már ősszel is észreveheted, hogy egyre erőteljesebben hullik a hajad, de télre ez a folyamat még jobban eléri a tetőpontját. Sajnos ez eredhet a fejbőr megfázásból is (tehát ha nem csak hajhullást, hanem korpásodást is tapasztalsz, akkor valószínűleg jobban kell ügyelned az előbbiekre)!

Ilyenkor egyébként természetes a fokozott hajhullás, hiszen óhatatlanul kevesebb vitamint, ásványi anyagot veszel magadhoz – ha mindehhez hozzávesszük a hideg időjárást, akkor máris láthatod, hogy könnyen megvan a baj. Mi a megoldás?

A sapka viselésén túl továbbra is próbálj friss zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztani, ha szükséges, szedj célzottan vitaminokat. Na és persze igyál elegendő folyadékot!

Gyorsabban töredező hajvégek

Bár sokan úgy vélik, a haj töredezése és kiszáradása tipikusan nyári probléma, ha figyelsz a frizurádra, észreveheted, hogy ez a gond télen is jelentkezik – csupán ezúttal más okok állnak a háttérben.

Ha a párás, ködös időjárásban képtelen vagy lemondani az egyenes tincsekről, akkor könnyen túlzásba eshetsz a vasalással, és máris alaposan kiszárítottad a hajszálaidat.

Idén próbáld ki a keratinos hajegyenesítést! Kevesebbszer kell hajat vasalnod, gyorsabban elkészül a frizurád, és nyárra is megőrizheted a hosszú, egészséges tincseidet. A hidratálásról pedig továbbra se feledkezz el! A hajvégápolás, hajpakolás bizony egyáltalán nem csak a nyári rutin része.

Könnyebben zsírosodó haj

Bár a fejbőr megfázását létfontosságú kivédeni az egészséges frizura érdekében, a rendszeres sapkaviselés kellemetlen mellékhatása lehet a gyorsabb zsírosodás. De valóban ez okolható a fényes, ragadós tincsekért?

Elvégre nyáron sem feltétlenül lesz zsírosabb a hajunk, pedig akkor sokkal többet izzadunk… Mit tehetsz akkor a zsíros haj ellen? Fontos, hogy a forró levegőt és a forró vizet is kerüld, hiszen ha túlságosan kiszárítod a fejbőrödet, akkor az fokozott faggyútermeléssel fog válaszolni. A balzsamot ne hagyd el, de ne kend a fejbőrödre, öt centi kihagyással oszlasd el a hajszálaidon. Emellett válassz olyan sapkát, ami nem csupán véd a hidegtől, hanem szellőzése is megoldott.

Elektrosztatikus hajszálak

Télen végre előkerülnek a hatalmas pulóverek, ám ezek közül nem egy műszálas, ráadásul a hideg-meleg levegő közti ellentét is fokozza a probléma jelenlétét. De mit lehet tenni az elektrosztatikus hajszálakkal?

Először is fontos, hogy akkor száll könnyen a hajad, amikor nem tartalmaz elég nedvességet, tehát fokozott figyelmet kell fordítanod a külső-belső hidratálásra. Érdemes öblítést nem igénylő termékeket használnod, amiket akár magaddal is vihetsz, és ha útközben szembesülsz a kellemetlenséggel, pár csepp krémmel, olajjal máris frissítheted a frizurádat.

Cseréld le a fésűdet is: válassz természetes sörtét, a műanyagot viszont kerüld el!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást