Otthon / Kert és terasz

A 10 leggyakoribb fűszernövény

Fűszernövények

A bazsalikom termesztése

A bazsalikomnak napos helyre van szüksége az egészséges növekedéshez, napi legalább 6-8 óra napfény kell érje, állandóan nedves talajban. Védjük az erős széltől, fagytól és a perzselő napsütéstől. Nem tesz jót neki a déli erős napsütés.

A koriander termesztése

Ez a növény nedves levegőben, hidegben ugyanúgy nő, mint a forró, száraz nyáron. Többnyire azért mégis igényel napsütést, de árnyékban is lehet termeszteni. Válassz egy olyan helyet, ahol a talaj jó vízelvezetésű és tápláló a föld.

A kínai metélőhagyma termesztése

A gyenge fokhagyma ízű (snidlinggel rokon) metélőhagyma inkább a napos helyeket kedveli, a gazdag és nedves talajt, de elég megbocsátó a kedvezőtlen körülményekhez is.

A majoránna termesztése

Élvezi a ragyogó napsütést és nem túlságosan függ a talaj típusától. A majoránnának nagy a nedvességigénye, állandóan nedves talajra van szüksége.

Az oregánó termesztése

Az oregánó egyetlen szezon alatt nagyon szélesre szerte tud ágazni, 1 méteres kerülete is lehet. Az oregánó a szárazabb körülmények közt érzi jól magát.

Még 5 fűszernövény a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

A menta termesztése

Szereti a nedves, jó vízelvezetésű, gazdag tápanyagokkal teli szikes talajt. Jól nő napon és részleges árnyékban. Öntözni kell gyakran, de túléli száraz körülmények közt is.

A rozmaring termesztése

A napos területeket kedveli, jó vízelvezetésű talajjal. Az agyagos talajban a rozmaring kisebbre nő, de sokkal intenzívebb, illatosabb növény. Védeni kell a széltől és a téli hőmérséklettől. Gyakran kell öntözni (3-5 naponta), ameddig meg nem erősödik, majd ha jól gyökeret vert, akkor csökkenthető az öntözés gyakorisága. A túlzottan öntözött rozmaring elfásodik.

A tárkony termesztése

A tárkony szereti a védett területeket, ahol gazdag napsütés éri és száraz a talaj.
Nagyon fotnos a jó vízelvezetés, ezért jól nő homokos talajban. Ha otthon cserépben van termesztve, akkor gondoskodni kell a jó vízelvezetésről. Ha hagyjuk kitelelni a növényt, néha nem nő vissza tavasszal, mert elrothad a nedves földben.

A kakukkfű termesztése

A növény termesztésénél fontos a sok napfény és a talaj jó vízelvezetése. Jól illik a sziklakertekhez, itt kedvező feltételekre talál. Angliában például utak mellett kövezetek közé ültetik, kedvelt aromás illata miatt.

A lestyán termesztése

A lestyánnak gazdag talajra van szüksége, ezért gyakran kell öntözni ha száraz az időjárás.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást