Életmód / Receptek / Táplálkozás

Tejszínes-tárkonyos tésztacsoda gombával

Tejszínes-tárkonyos tésztacsoda gombával

Hófehér kalapjával, kellemesen enyhe ízével világszerte a legnépszerűbb és legkönnyebben hozzáférhető gombafajta a termesztett csiperke. Közkedveltségét nevének változatossága is mutatja. Sampinyonnak is nevezik a gomba francia nevéből eredően.

Hozzávalók:

500 g sampinyon gomba 2 dl főzőtejszín só bors tárkony kakukkfű 1 evőkanál olíva olaj 500 g masni tészta (durum)

Elkészítés:

A megtisztított gombát felszeleteljük. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olíva olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát.

Lassú tűzön gyakran kevergetjük. Ha a gomba levet ereszt, ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel és tárkonnyal. Felöntjük 2 dl főzőtejszínnel, s készre főzzük.

Az intenzívebb íz hatás kedvéért tovább ízesíthetjük még csipetnyi tárkonnyal.

Al dentére főzött durum masni tésztával tálaljuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást