Tejszínes-tárkonyos tésztacsoda gombával

Tejszínes-tárkonyos tésztacsoda gombával

Címlap / Életmód / Receptek / Tejszínes-tárkonyos tésztacsoda gombával

Hófehér kalapjával, kellemesen enyhe ízével világszerte a legnépszerűbb és legkönnyebben hozzáférhető gombafajta a termesztett csiperke. Közkedveltségét nevének változatossága is mutatja. Sampinyonnak is nevezik a gomba francia nevéből eredően.

Hozzávalók:

500 g sampinyon gomba 2 dl főzőtejszín só bors tárkony kakukkfű 1 evőkanál olíva olaj 500 g masni tészta (durum)

Elkészítés:

A megtisztított gombát felszeleteljük. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olíva olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát.

Lassú tűzön gyakran kevergetjük. Ha a gomba levet ereszt, ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel és tárkonnyal. Felöntjük 2 dl főzőtejszínnel, s készre főzzük.

Az intenzívebb íz hatás kedvéért tovább ízesíthetjük még csipetnyi tárkonnyal.

Al dentére főzött durum masni tésztával tálaljuk.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!