Ezért olyan fontos, hogy reggelizz
A reggelit sokan a nap legfontosabb étkezésének tartják, hiszen fontos, hogy már ébredés után tápanyagokkal lássuk el a szervezetünket, ezáltal pedig energikusan induljon a napunk. Egyesek úgy tartják, hogy a kiegyensúlyozott reggelizéssel a fogyás is elősegíthető, de leggyakrabban mégis a reggeli étkezések egészségünkre gyakorolt jótékony hatásairól hallani. Ezek többsége megfigyeléses vizsgálatokból származik, és igazán figyelemre méltóak.
Úgy tartják, hogy azok, akik a hét minden napját reggeliznek, és azt tápláló finomságokkal teszik, csökkenthetik a szívbetegség, a cukorbetegség, az elhízás, a magas vérnyomás, a stroke, a hasi elhízás, a szív- és érrendszeri megbetegedések és a magas koleszterinszint kialakulásának a kockázatát. Mindezek már önmagukban is elég meggyőzőek lehetnek ahhoz, hogy te is minden reggel táplálóan reggelizz, de a csokoládé bowl is remek motiváció lehet.
Még ha a személyes kedvenced a tojásrántotta, a sós zabkása vagy az avokádós pirítós, ezt az édes, ízében desszertre hajazó reggeli opciót akkor is megéri kipróbálnod. Amellett hogy látványos, szuper egészséges, és ami reggeliként a legfőbb előnye, hogy néhány perc alatt elkészül. Ezáltal pedig egyben remek bizonyítéka annak, hogy még egy rohanós reggelen is készíthetsz és ehetsz olyat, ami egyszerre ízletes és szemet gyönyörködtető.

Minél változatosabbak a feltétek, annál jobb
Az igazán jó reggeli ételek gazdagok a szervezetünk számára kulcsfontosságú tápanyagokban, például kalciumban, vasban, folsavban, B-vitaminokban és rostokban. A reggelivel biztosíthatod a napi teljes tápanyagbevitel nagy részét is, feltéve persze, ha jól válogatod össze, mi kerül a tányérodra. A nélkülözhetetlen vitaminokat, ásványi anyagokat és egyéb tápanyagokat legnagyobbrészt az étkezéseink által lehet bevinni, ezért egyáltalán nem mindegy, mit eszünk.
A csokoládé bowl előnye, hogy cukrozatlan kakaóporral készítve abszolút az egészséges kategóriába sorolható, és a belekerülő banánnak is számos egészségügyi előnye van.
Ilyen a magas kálium – és magnéziumtartalma, amelyeknek köszönhetően jótékony hatással van a vérnyomásunkra és a szívünkre. Mivel pedig igen kalóriadús, már reggel, de a nap bármely szakaszában gyorsan energiához juthatunk a segítségével.
Amiben viszont a legtöbb lehetőség rejlik, azok egyértelműen a feltétek. Ilyenkor nyáron a legjobb, ha az olyan szezonális gyümölcsök közül válogatunk, mint az eper, a cseresznye, a ribizli, az áfonya, a málna, az egres, a meggy, de természetesen az olajos magvak bőséges választékából is érdemes rá tennünk, és persze olyan ízesítők is jöhetnek, mint a kókuszreszelék vagy a fahéj.
Hozzávalók:
- 2-3 érett, fagyasztott banán
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- Nagyjából 1 dl tej (bármilyen növényi alternatíva, például zabtej, kókusztej, mogyorótej vagy mandulatej is jó lehet)
- Feltétek ízlés szerint, például: granola, zabpehely, mogyoróvaj, mandulavaj, friss gyümölcsök, olajos magvak
Elkészítés:
1. A fagyasztott banánt, a tejet és a kakaóport tedd egy turmixgépbe, és turmixold addig, amíg sima, darabkáktól mentes nem lesz.
2. Rendezd el a csokoládés finomságot egy szép tálba, és díszítsd a kedvenc feltéteiddel, például bogyós gyümölcsökkel, banándarabokkal és granolával.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!