A legelterjedtebb tények és tévhitek a kenyérről

Címlap / Életmód / Táplálkozás / A legelterjedtebb tények és tévhitek a kenyérről

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Utánajártunk, mindig jobb választás-e a barna vagy a vitaminokkal dúsított kenyér a többinél, tényleg érdemes-e hűtőbe tenni, valamint melyik fajtával csökkenthető a koleszterin- és a vércukorszint. A mindennapi kenyered ugyanis nemcsak pluszkilókat varázsolhat a testedre, hanem akár egészségesebbé is tehet!

„A barna kenyér mindig teljes kiőrlésű!”

Tévhit. Nemcsak a teljes kiőrlésű gabonából készült liszt adhat sötétebb árnyalatot a pékárunak, hanem a melasz vagy másfajta színezőanyag is. Árulkodó jel lehet, ha a kenyér belsejében világosabb foltokat látsz – ez egyértelműen „csalásra” utal, hiszen csak színezéknek lehet ilyen egyenetlen az eloszlása.
Mindig nézd meg az összetevők listáját a címkén, és keresd rajta a „teljes kiőrlésű” kifejezést! A lisztkeverékekkel is vigyázz, mert nagy részük általában fehér.

Oldalak: 1 2 3 4 5

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/5
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!