Ledobnál 10 kilót? Ételek, amiket mellőzz és olvadni fognak a kilók

Ledobnál 10 kilót? Ételek, amiket mellőzz és olvadni fognak a kilók

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Ledobnál 10 kilót? Ételek, amiket mellőzz és olvadni fognak a kilók / 2. oldal

Zsíros húsok

Miközben óriási fejlődés zajlik le a táplálkozástudományokban, sokan még mindig görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy húsra igenis szükségünk van. Az ember fogazata, emésztőrendszere azonban nem arra hivatott, hogy állandóan húst egyen.

Nem hasonlítunk sem a ragadozókhoz, sem a növényevőkhöz, sokkal inkább az emberszabású majmokhoz, akik növényeken, gyümölcsökön élnek. Igaz, előfordul, hogy ők is esznek húst, meg is tudják emészteni, de ez igazán elvétett alkalom.

Manapság a WHO által is elismert tény, hogy a vegetáriánus és vegán életmód az, ami a legkevesebb betegséggel jár – többek között azért, mert igencsak kevés vegán és vegetáriánus hízik el.

Nehéz lemondani a belénk nevelt szokásokról, érthető, ha számodra is kizártnak tűnik, hogy mostantól ne egyél húst, vagy éppen semmilyen tejterméket se fogyassz. De az biztos, hogy ha csökkented – különösen a zsíros húsok – számát, és egészséges alternatívákkal helyettesíted őket, akkor látványosan fogyni fogsz.

Édességek

Sokan nem azért híznak el, mert kifejezetten helytelenül táplálkoznak, hanem mert nem tudnak nemet mondani a nassolásra. Ehetsz te egész nap salátát, ha a főétkezések között bedobsz egy fagylaltkelyhet, egy tábla csokit és néhány karamellás tejeskávét, akkor hízni fogsz. Nincs mese, ha szeretnél fogyni, akkor meg kell reformálnod az édességhez való hozzáállásodat is.

Itt sem a kakaóval, avagy a csokival van a gond, hanem a cukorral. De ha önmagában nem szereted a kakaó kesernyés, erős ízét, akkor valójában nem is magától a csokitól függsz, hanem a cukortól – és ezt érdemes tisztáznod magadban. Iszonyú nagy szerencse, hogy ma már számtalan formában vásárolhatsz kalóriacsökkentett nassolnivalókat, és készíthetsz otthon tápláló édességeket, akár paleo csokit cukor nélkül.

Ami fontos, hogy ne mesterséges édesítőre épülő finomságokat vegyél, vagy süss, hanem olyanokat, amik pl. steviával, eritrittel, vagy ezek ötvözetével készültek.

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

 • Christine
  2021.04.28., 08:41

  Semmi cukor? Az agy normális működéséhez szükség van vakamennyi cukorra.
  Szénhidrát is kell a normális fizikai állóképesség fennartásához. Ami szintén nem mindegy, az a felszívódása. Gyors vagy lassú.
  Ennyi baromságot 1 rakáson sem nagyon olvasni. Mi lesz a következő? A sót is teljesen ki akarjátok írtani és az emésztésünket kinyírni?

  Válasz

Írj egy hozzászólást