Látják az arcodon, ha hajlamos vagy a megcsalásra – egy tanulmány szerint

Látják az arcodon, ha hajlamos vagy a megcsalásra – egy tanulmány szerint

Címlap / Szerelem / Látják az arcodon, ha hajlamos vagy a megcsalásra – egy tanulmány szerint

Az arcodra van írva – szoktuk mondani. De tényleg van olyan, hogy látszik az arcunkon, ha valami rosszat csináltunk? Egy új tanulmány szerint igen, a férfiak ugyanis le tudják olvasni a megcsalást a nők arcáról.

Eltalálták, ki volt már hűtlen

Igaz, a kísérletet csak kis számú résztvevővel, és legalábbis kétséges eredményekkel végezték el, a kutatók mégis azt állítják, az eredményeik bizonyítják, hogy a hűtlenség valamilyen szinten leolvasható az arcról, és a férfiak rendelkeznek is valamilyen szintű képességgel, amivel ezt dekódolni tudják.

A vizsgálat során 34 nő fényképét mutatták meg férfiaknak, akik 59%-ban helyesen tudták megtippelni, hogy az adott hölgy korábban lépett-e már félre egy kapcsolatban, vagy sem. A nőket a férfiak nem ismerték, és más információt nem tudtak róluk, kizárólag a képet látták.

A kísérlet során a képeket kétszer mutatták meg a férfiaknak, és a második alkalommal felülbírálhatták korábbi ítéletüket. Az első körben a tippjeik 55%-ban voltak sikeresek, a második alkalommal azonban már 59%-ot értek el.

Korábbi vizsgálatok egyébként hasonló eredményeket hoztak fordított helyzetben, vagyis amikor nők ítélték meg a férfiakról, hogy léptek-e már félre korábban, szintén egy kép alapján.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást