Életmód / Egészség / Táplálkozás

Valójában ezen a két életmódbeli változáson múlik, lapos lesz-e a hasad

Nem érdemes kertelni: a lapos hasat, ahogy öregszik az ember, egyre nehezebb elérni. Van, akinek fiatal korában is csak álom marad, de akad, aki 18 évesen úgy nézett ki, mintha minden szabad óráját az edzőteremben töltené, pedig egyáltalán nem ez a helyzet. Mindegy, hogy melyik csoportba tartozol, az azért aranyszabály, hogy ha haladsz a korral, egyre inkább tenned kell azért, hogy lapos, tónusos hasad legyen, ha ilyesmi a vágyad.

A megoldás azonban nem is a napi ezer felülés, de még csak az önsanyargató diéta sem fog segíteni. A legnagyobb bakik pontosan ehhez a két területhez tartoznak. A nők nagy része ugyanis úgy gondolja, hogy ha minden nap edz egy kicsit hasra, sokat kardiózik, és szinte semmit nem eszik csirkén és salátán kívül, akkor máris nyert ügye van, pedig ez egyáltalán nem igaz.

Kezdj el mozogni – de rendesen!

Kezdjük ott, hogy a sok felülés és az ész nélküli rohangálás nem megoldás, ha lapos és szép hasat szeretnél. Ez azért van így, mert ahhoz, hogy mutatós legyen a hasizmod, először le kell faragni onnan a felesleget, ezt pedig nem lehet egyszerűen megtenni. Kell ugyan a kardió az edzéstervbe, de ugyanilyen fontos az is, hogy elkezdj szépen súlyokkal dolgozni. Valójában a legfontosabb itt is a következetesség. Nem jó, ha egyik héten teljesen kikészíted magad, a másikon pedig hozzá sem nyúlsz a súlyokhoz. 

Bár nagyon fontos a zsírégető mozgásforma, kutatások bizonyították, hogy még annál is fontosabbak a súlyzós edzések, valamint azok, amelyekhez az ember a saját testsúlyát használja. Ez ugyanis azzal jár együtt, hogy a hasizom nő, formálódik, és ha sikerül leadni a felesleget, nagyon szép tónusos lesz. Kidolgozott hasizom nélkül a lapos has is csak nagyon ritkán mutatós.

svettikd/istockphoto.com

A kockahas a konyhában készül

Ez a pont is kapcsolódik ahhoz, amit az előzőekben kifejtettünk: a zsírégető mozgásforma önmagában nem fogja elhozni az áhított eredményt. A kockahas ugyanis a konyhában készül. Ez az a testrészünk, ami a legérzékenyebben reagál az evésre, és ritkán lesz szép tónusos, ha nem eszünk úgy, ahogy kellene. Ez azonban nem a koplalást jelenti – figyelj oda, hogy eleget egyél, és legyen az étrendedben mindegyik makrotápanyagból megfelelő mennyiségű.

Az sem tesz jót ugyanis, ha nagyon keveset eszel. A lényeg tulajdonképpen az, hogy annyit egyél, amennyit el is égetsz, sőt, még ennél egy kicsit kevesebbet, és kerüld a feldolgozott, egészségtelen ételeket. A hasizom esetében ugyanis az evés sokkal többet számít, mint a mozgás. Hiába vannak igazi kockáid, ha egyszer nem tudod őket megmutatni az őket rejtegető zsírréteg miatt.

Forrás

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást