10 lakásszépítő trükk bérelt lakásokhoz. Kis költségű dekorációk luxus hatással

10 lakásszépítő trükk bérelt lakásokhoz. Kis költségű dekorációk luxus hatással

Címlap / Fókuszban / 10 lakásszépítő trükk bérelt lakásokhoz. Kis költségű dekorációk luxus hatással

Nehéz megtalálni a tökéletes albérletet, melyben otthonosan mozgunk már az első pillanattól kezdve. Néhány kiegészítő és dekoráció, viszont csodákra képes, amitől az egész lakás hangulatát saját stílusunkra formálhatjuk. Ehhez adnánk némi inspirációt. (x)

Tükrös trükk

Egyre többen alkalmazzák lakberendezés során a tükrös trükköt, aminek térnövelő hatása van. Különösen praktikus megoldás a kisebb lakásokban, de akár egy sötétebb konyhában is remek választás. Néhány tükörcsempére lesz szükséged, melyeket a konyhapult falára kell majd rögzítened. Ezzel az optikai csalással nem csak nagyobb konyhád lesz, de stílusos és elegáns környezetben főzheted majd minden este a vacsorát.

in4mal/istockphoto.com

Meleg fogadtatás

Az előszoba minden otthon meghatározó tere, hiszen oda lépünk be először, mikor megérkezünk egy fárasztó munkanap után. Nem elhanyagolható, hogy milyen fogadtatásban van részünk ilyenkor. Néhány kiegészítővel feldobhatod a helyiséget és garantáltan jobb lesz a közérzeted, mikor belépsz a lakásba. Javasolnánk néhány növényt, melyek már eleve élettel töltik meg a teret, illetve egy kisebb padot, amire lepakolhatsz és kényelmesen szabadulhatsz meg a kényelmetlen magassarkúdtól.

Collov Home Design/unsplash.com

Tudtad, hogy…?

A bérelt lakásra is köthetsz lakásbiztosítást, online, egyszerűen és gyorsan! Az Allianz Otthonom lakásbiztosítás 3 csomagja közül könnyen választhatsz, melyekkel berendezési tárgyaidat is biztonságban tudhatod.

Biztosíthatók a kockázatviselés helyén használati jellegénél fogva szabadban lévő kerti bútorok, grillsütők, kerti világítás, kerti gyerekjátékok is, ami roppant fontos információ a soron következő ötletünkhöz. Ha adott egy kis erkély, vagy terasz a lakáshoz, akkor hozd ki belőle a maximumot és ha teheted, ruházz be egy kerti bútor szettre, mert nincs ahhoz fogható, mikor reggel a teraszodon ihatod meg az első kávédat.

Tudtad? Az Allianz lakásbiztosításával biztonságban tudhatod a kis édenkertedet is, ráadásul néhány filléres kiegészítővel még tovább fokozhatod a luxus életérzést a teraszodon. Pár szál égősor, néhány színes párna, takaró és egy-két, a biztonság érdekében elektromos mécses már elég is lesz a tökéletes hangulat megteremtéséhez.

Тодорчук Екатерина/istockphoto.com

A tökéletes hálószoba titka

Nem mindegy, hogy hol pihened ki a nap fáradalmait, ezért a hálószobád berendezésére fektess különösen nagy hangsúlyt. Néhány növénnyel és képpel igazán barátságossá varázsolhatsz egy teljesen egyszerű szobát is. Egy kis luxus hatás is könnyedén elérhető, az ágy mögötti falat egy megnyugtató, ám karakteres színre fested. Díszpárnákkal, puha takarókkal teheted hívogatóvá az ágyat.

KatarzynaBialasiewicz/istockphoto.com

Zsúrkocsi

Igazán exkluzív hangulatúvá varázsolhatod a nappalidat egy egyszerű zsúrkocsival is. Noha a polcokat fel kell töltened majd italokkal, de a lakás egyik meghatározó kiegészítője lehet ez az egyszerű részlet. A pasid és a barátaid is biztosan imádni fogják, pláne, ha gondoskodsz majd a folyamatos utánpótlásról. 

Spacejoy/unsplash.com

Fürdőszobai titkok

A pasik nem szeretnek órákat eltölteni a lakberendezési áruházakban, mégis élvezik az otthon hangulatát, ami párjuknak köszönhető. A fürdőszobai kiegészítőkre mindig felesleges pénzkidobásként tekintenek, pedig roppant fontos kellékei a lakásnak. Ha a szekrényedben már nincs hely, akkor csak néhány polcra lesz szükséged megoldás gyanánt. A törölközőket csavard fel henger formára, tedd kosarakba és már mehet is a polcra. Praktikus és látványos is egyben.

Liudmila Chernetska/istockphoto.com

Ne pakolj el!

A mesterszakácsok konyhája mindig rendezett, de ez nem azt jelenti, hogy teljesen steril. Edények lógnak a falról, fakanalak sorakoznak a konyhapulton és kések a mágneses tartón. Egyébként ez egy lakberendezés során tudatos lépés a lakberendezőtől, mert ettől még otthonosabb és stílusosabb lesz egy konyha. Ha te is szeretnél mesterszakács konyhát, akkor néhány szép konyhai kellékkel mindezt elérheted, de semmiképp se olyan darabokkal, melyeket a mindennapok során is használsz. Ezek csak dekorációs jelleggel díszítik majd a teret.

brizmaker/istockphoto.com

Home Office

A home office elterjedése óta az emberek nagyobb hangsúlyt fektetnek az otthoni iroda kialakítására. Ha nincs is lehetőség egy egész szobát kijelölni erre, egy apró sarkot mindenképpen érdemes kiszakítani a munka eredményessége érdekében. Környezetünk nagyban befolyásolja teljesítményünket, ezért a cél a kellemes légkör megteremtése. Ehhez javasolnánk egy-két növényt az íróasztalodra, ami akár lehet egy falra szerelhető, szélesebb polc is. Az asztalodra mindenképpen kerüljön néhány színes virág, megfelelő világítás és egy-két magazin, akárcsak Carrie Bradshaw asztalára.

Yulia Orlova/istockphoto.com

Ágyazás

Ha te is az a típus vagy, aki nem bírja elhagyni a lakást beágyazás nélkül, akkor a következő ötletünk tetszeni fog. Miután az ágyadat már gondosan betakartad az ágytakaróval, dobj keresztbe rajta egy szép plédet – esetleg egy kis része le is lóghat az ágyról. Ez az apró trükk a jelenlegi lakberendezési trendek egy nagy sztárja.

CreativaStudio/istockphoto.com

Gyerekszoba

Egy gyerekszoba mindig színes, vidám és leginkább tele van játékokkal. Sok helyet spórolhatunk meg azzal, ha további játékok felhalmozása helyett, inkább a szoba dekorálása lesz maga a játék. Ideje befogni a családot egy kis falfestésre, ami a lehető legszebb dekorációja lesz a gyerekszobának. Gondolkodhatunk absztrakt színes mintázatokban, de néhány színes csík, buborék vagy geometriai forma is hatalmas hatással fog bírni. 

Tend/unsplash.com

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!