KVÍZ: 4 kevésbé ismert látnivaló a világban: felismered, melyik nagyvárosban állnak?

KVÍZ: 4 kevésbé ismert látnivaló a világban: felismered, melyik nagyvárosban állnak?

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / KVÍZ: 4 kevésbé ismert látnivaló a világban: felismered, melyik nagyvárosban állnak?

A legtöbb nagyvárosnak megvan a maga jelképe: egy olyan épület, szobor vagy emlékhely, amiről mindenki azonnal felismeri. Most olyan látnivalókat válogattunk, amelyek szintén minden úti könyvben ott vannak, de nem elsőként fognak eszedbe jutni az adott városról – így is meg tudod mondani, melyik képen hol járunk?

Az a bizonyos láng

Ha egy film már az első képkockáknál szeretné érzékeltetni, hogy a soha nem alvó városban, New Yorkban járunk, csak bevág néhány képkockát a Szabadság-szoborról.

Ez a Szabadság-szobor viszont nem New Yorkban, sőt annyit segítünk, hogy még csak nem is az Egyesült Államokban van.

De akkor hol? Lapozz a válaszért, és a további képekért!

Szabadság-szobor

Nem volt könnyű olyan képet találni, ami nem leplezi le rögtön a megfejtést, a turisták ugyanis – érthető okokból – imádják együtt fényképezni az Eiffel-tornyot és a New York-i Szabadság-szobor kisebbik mását: a 11,5 méter magas szobor a Szajna egyik szigetén úgy lett felállítva, hogy hogy az arca a New-York-i nővére felé tekintsen, melyet Franciaország adott ajándékba az USA-nak, függetlensége 100.

Évfordulójára. Festői park villával.

Megfejtés: Párizs, Franciaország

 

Gyönyörű kert, villával

Ha a képről rögtön nem ugrik be, annyit segítünk, hogy egy rendkívüli történelmi múlttal bíró, mindig nyüzsgő európai fővárosról van szó, amelynek egy kissé kintebb eső területén áll ez a pazar kert a gyönyörű villával.

A helyszín még mindig a város top látnivalói között szerepel, de olyan világhírű látványosságokkal kell versenyeznie, hogy biztosak vagyunk benne, senki nincs, aki ezt nevezné meg a város legfőbb látványosságának.

De vajon melyik városról is beszélünk?

Kattints a válaszért!

 

Villa Borghese

Colosseum, Forum Romanum, Trevi-kút, Pantheon, Spanyol-lépcső, Vatikán… Rómában annyi a látnivaló, hogy a gyönyörű Villa Borghese talán bele sem fér az időnkbe, ha csak egy hétvégére érkezünk.

Pedig feledhetetlen élmény a tavak, szökőkutak, paloták, szobrok és pompás növények között lesétálni az ebédre elfogyasztott tésztát.

Megfejtés: Róma, Olaszország

 

Könnyek Palotája

A ránézésre nem túl jelentősnek ható épület valójában egy fájdalmasan szomorú történelmi időszaknak állít emléket, egyszerre rámutatva a politikai játszmák egyénekre, családokra gyakorolt hatására, valamint a diktatúrák néha egészen abszurd formákat öltő mindennapi megnyilvánulásaira.

A Könnyek Palotája talán nem elsőként jut eszedbe erről a városról, de mindenképpen érdemes felkeresni.

De hol is?

A lapozás után kiderül!

 

Tränenpalas

A fal, a dóm és a pezsgő éjszakai élet mellett a Könnyek Palotáját is érdemes felkeresni, mert sokat megtudhatsz az egykor megosztott Berlin történetéről: a Tränenpalast a Friedrichstrassen található S-Bahn megállónál áll, 1962-ben emelték és 1990-ig határátkelőként szolgált.

A kelet-berlini rokonok itt búcsúztak el a látogatóba érkezett, nyugatra visszautazó családtagoktól, akik az üvegépületből egyenesen a pályaudvarra mentek – ami már egy másik fennhatóság alá tartozott.

Megfejtés: Berlin, Németország

 

A nagy, sárga komp

A komp által megtett úton számos látnivalóval találkoznak az utasok, így biztos, hogy sok olyan fotót láttál már, ami a fedélzetről készült, maga a hajó azonban ritkábban kerül bele a képbe, de legalábbis kevesebbeknek jut elsőként eszébe, ha nevezetességekről van szó.

Az 1905 óta menetrendszerűen közlekedő kompon évente 21 millió turista fordul meg, mert fedélzetéről pompázatos kilátás nyílik a városra – na de melyikre?

 

Lower Manhattant és a Hudson

A Battery Park és Staten Island között oda-vissza közlekedő komp tökéletes módja annak, hogy megismerd Lower Manhattant és a Hudson folyót, miközben végig kényelmesen üldögélhetsz, nem kell lejárnod a lábadat a világ egyik legzsúfoltabb városában.

Az 5,2 kilométeres úton a kompot a turisták mellett a helyi ingázók közül is nagyon sokan használják.

A megfejtés: New York City, New York, Egyesült Államok

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást