Ahogy melegszik az időjárás, a klasszikus uborkasaláta csábításának is egyre nehezebb ellenállni. A ropogós, lédús uborka zamatos és krémes öntetekkel kombinálva mindig felfrissít egy forró napon, és rengeteg olyan főétel van, amihez tökéletesen passzol. Ha pedig te is a rajongója vagy, akkor idén a klasszikus verziója mellett próbálj ki néhány különlegesebb változatot.
2/5 Ananászos uborkasaláta
Ez az édes, frissítő saláta remek választás grillezett halakhoz és húsokhoz, de önmagában is nagyon ízletes. Ha szereted a csípős ízeket, jalapeñoval is megbolondíthatod. Egy nagy tálban keverj össze 2 evőkanál avokádóolajat vagy extra szűz olívaolajat, 2 evőkanál lime levet, ¼ teáskanál sót és ¼ teáskanál őrölt borsot. Adj hozzá egy közepes meghámozott, felkockázott ananászt, 2 csésze félbevágott és vékonyra szeletelt kígyóuborkát, 1 kis jalapeño paprikát kimagozva és apróra vágva (opcionális), és ½ csésze durvára vágott friss koriandert. Jól keverd össze az egészet, és már kész is van az ízletes saláta.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!