Ahogy melegszik az időjárás, a klasszikus uborkasaláta csábításának is egyre nehezebb ellenállni. A ropogós, lédús uborka zamatos és krémes öntetekkel kombinálva mindig felfrissít egy forró napon, és rengeteg olyan főétel van, amihez tökéletesen passzol. Ha pedig te is a rajongója vagy, akkor idén a klasszikus verziója mellett próbálj ki néhány különlegesebb változatot.
1/5 Mediterrán uborkasaláta
Ez a gyors saláta remekül illik szinte bármilyen grillezett halhoz vagy csirkéhez, nem mellesleg egyből tengerparti hangulatot varázsolhatsz vele az asztalra. Egy nagy tálban keverj össze 2 evőkanál extra szűz olívaolajat, 2 evőkanál vörösborecetet, 1 teáskanál dijoni mustárt, ½ teáskanál sót és ½ teáskanál őrölt borsot. Adj hozzá 1 közepes felkockázott kígyóuborkát, 1 kg érett, kockára vágott paradicsomot, ⅓ csésze kockára vágott vöröshagymát, ⅓ csésze szeletelt olajbogyót és ¼ csésze apróra vágott friss petrezselymet. Ízlés szerint fetával is megszórhatod, és már kész is a mediterrán finomság.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!