Nem rég ezt olvastam egy közösségi oldalon: ,,Míg meg nem kóstoltam az oroszlánt, nekem a disznó az állatok királya.” És valóban, mi magyarok oda vagyunk a disznóhúsért, akár bevalljuk, akár nem. Mára a disznóhús, a disznózsír a konyhákban az első számú közellenség lett.
2/6 A disznóhús karrierje
Miért éppen a disznó lett országunk első számú ételalapanyaga? A válasz egyszerű: mert a disznó megeszik szinte mindent.
Konyhai maradékokon, a silányabb, kertben termett terményeken nevelték fel, így fenntartása olcsó és praktikus volt, e mellet nagy mennyiségű fehérje és zsíralapú élelemhez juttatta a családot.
Vidéken igen komoly fizikai munkát végeztek nap, mint nap, fehérje és szénhidrát alapú tápanyagra volt tehát szükség. A disznóhús tehát a magyarok életében a kezdet és a vég, az örök.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!