Nem rég ezt olvastam egy közösségi oldalon: ,,Míg meg nem kóstoltam az oroszlánt, nekem a disznó az állatok királya.” És valóban, mi magyarok oda vagyunk a disznóhúsért, akár bevalljuk, akár nem. Mára a disznóhús, a disznózsír a konyhákban az első számú közellenség lett.
1/6 A disznóhús
Mindenki hallott a mangalicáról, ami attól más, mint a többi sertéshús, hogy félvad fajta lévén, kevés benne az a zsírsav, ami káros. Más a hús rostjainak az összetétele is. Ma már nagyon komolyan leszabályozzák a fajta tenyésztését.
Míg egy átlagos sertés hormonokkal kevert, génmódosított tápot eszik, a mangalica etetése nagyon komolyan le van szabályozva. Emiatt egészséges a mangalica hús. Tehát, tévedés azt hinni, hogy a mangalica mára ,,procc” malac lett, inkább arról van szó, hogy költséges betartani a tartási szabályokat.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!