Itt a rossz idő, kesereghetünk is amiatt, hogy beköszöntött az ősz és az eső, de dönthetünk úgy is, hogy inkább hálásak vagyunk az évszak csodáiért, mint például a körtéért, amely húshoz, salátába és édességekbe is remekül passzol, ritkán látott ízt varázsol a tányérunkra. Íme, néhány recept, amit próbálj ki még idén!
2/5 Körte saláta
Hozzávalók két főre:
1 db fejessaláta
2 db körte
egy camembert sajt
5 dkg dió
1 evőkanál méz
1 evőkanál mustár
fél citrom leve
1 dl szőlőmagolaj
só, bors
Elkészítés:
A saláta leveleket megmossuk, összetépkedjük, a körtét is megmossuk, kivágjuk a magházát és felkockázzuk, majd összekeverjük a salátával. A sajtot ízlés szerinti szeletekre, a diót durvára vágjuk, és a saláta tetejére hintjük. Az öntethez összekeverjük a fél citrom levét a mézzel és a mustárral, sózzuk, borsozzuk, majd lassan adagolva, kevergetve hozzáadjuk az olajat, végül néhány kanál vízzel hígítjuk. Tálaláskor locsoljuk a salátára, amit pirítóssal vagy friss kenyérrel is fogyaszthatunk.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!