Itt a rossz idő, kesereghetünk is amiatt, hogy beköszöntött az ősz és az eső, de dönthetünk úgy is, hogy inkább hálásak vagyunk az évszak csodáiért, mint például a körtéért, amely húshoz, salátába és édességekbe is remekül passzol, ritkán látott ízt varázsol a tányérunkra. Íme, néhány recept, amit próbálj ki még idén!
1/5 Csirke karamellizált körtével
Hozzávalók 4 főre:
4 szelet csirkemellfilé
1 közepes vöröshagyma
só, bors
kevés vaj
2 körte, vékonyra szeletelve
2 teáskanál barna cukor
0,5 dl balzsamecet
szárított kakukkfű
500 g rizs
Elkészítés:
A csirkemelleket csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy nagy serpenyőben vajon megpirítjuk. Ha kész, félretesszük és ugyanabban a serpenyőben puhára pároljuk a felkockázott vöröshagymát. A kockára vágott körtét és a barnacukrot is hozzáadjuk, majd tovább pirítjuk 3-4 percig. A legvégén hozzáadjuk a kakukkfüvet és a balzsamecetet, majd visszatesszük a csirkeszeleteket és összeforraljuk. Forrás után még néhány percig főzzük, közben elkészítjük a rizst és tálaljuk.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!