5 könnyed, de szórakoztató sorozat, amit egész nap is nézhetsz

5 könnyed, de szórakoztató sorozat, amit egész nap is nézhetsz

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 könnyed, de szórakoztató sorozat, amit egész nap is nézhetsz

Már végignézted az összes online oktatóvideót, megtanultál két idegennyelvet és a hasad is kockás? Vagy éppenséggel egyik fentebbi tevékenységhez sem volt kedved, és valami könnyedebb programot keresel a járvány lecsengéséig? Az alábbi sorozatok könnyedek, mégis tartalmas szórakozást ígérnek, ezért remek választásnak bizonyulnak, ha egy kicsit kizárnád a külvilágot.

Kenderfutár (High Maintenance)

Az HBO saját gyártású sorozata a negyedik évadnál tart, így ha eddig nem nézted, van belőle elég epizód, hogy kitöltse a napodat.

A 20-30 perces részek egy New York városában élő biciklis futárhoz kapcsolódnak, aki marihuánát terjeszt az ügyfeleinek.

Nem nevezhető azonban a szó szoros értelemben főszereplőnek, mert viszonylag keveset tudunk meg róla, és bár a marihuána összekötő elem, a sorozat nem a könnyű drogokról szól, inkább egyfajta lehetőséget ad, hogy beless néhány percre a legkülönfélébb karakterek életébe.

Ben Sinclair színész, rendező és forgatókönyvíró nem csak a névtelen Srácot alakítja, de Katja Blichfelddel együtt a megálmodója is a sorozatnak, amit ha tetszett a Girls is, biztosan szeretni fogsz.

 

Hétköznapi vámpírok (What We Do in the Shadows)

A 2014-ben bemutatott új-zélandi-amerikai horror-vígjáték ötletéből építkező sorozat megőrizte az áldokumentumfilmes formát, és éppen olyan szórakoztató, mint az eredeti film volt.

A főszerepben vámpírok állnak, de nem a Twilight szexi, csillogó vérszívói, sem a klasszikus Drakula-filmek rémalakjai, hanem kissé bizarr, kissé ütődött alakok, akik próbálnak életben maradni és valamelyest talán be is illeszkedni a modern világba.

A film változatban Viagot játszó, és a filmet rendező Taika Waititi jegyzi a sorozatot is, sőt egy kameója is van benne, ami a film rajongóinak külön csemege lehet.

 

Több, mint normális (Atypical)

A Netflix sorozata Sam Gardner és családjának életét követi nyomon, akik annyiban különböznek a tipikus amerikai családtól, hogy a fiuk nem egészen tipikus, hiszen autista.

Bár a sorozat egy érzékeny témához nyúl, könnyeden, vidáman és nagyon is szerethető módon mutatja meg, hogy milyen sokfélék lehetnek a spektrumon élők, és hogy az autizmus nem valamiféle végítélet, és semmiképpen sem vág el a barátoktól, a szeretettől, de még a sikertől sem.

A harmadik évadnál tartó szériát Robia Rashid jegyzi, a főszereplője pedig Keir Gilchrist.

 

The Chef Show

Ha valami igazán könnyedre vágysz, és már a könyöködön jönnek ki a hollywoodi sztorik, akkor miért ne néznél valami egészen mást?

A The Chef Show tulajdonképpen egy beszélgetős műsor a konyhában, ahol Jon Favreau mellett olyan hírességek tűnnek fel, mint Seth Rogan vagy az Avangers sztárjai.

Miközben valami pazart készítenek, izgalma sztorik, jó hangulatú beszélgetések zajlanak, éppen úgy, mintha áthívtad volna a haverjaidat, hogy főzzetek együtt valamit.

A 2019-ben induló sorozat egy filmet követett, a rajongótábora pedig máris masszív, és biztos, hogy téged is be fog szippantani – a szórakozáson túl pedig még az is lehet, hogy inspirációt merítesz belőle a következő karantén-vacsihoz.

 

A semmi közepén

Ha még nem kezdted el nézni a Heck család mindennapjait, épp az ideje új virtuális családtagokkal gazdagodnod! Leplezetlen jókedv és poénok egész sora jellemzi a három gyermekes család életét.

A szétszórtság, rendetlenség és szervezetlenség közepette is a családtagok értékrendje teljesen rendben van, még ha ezt kicsit kusza módon is mutatják a külvilág felé.

A nem kicsit bogaras család valahogyan minden bonyodalmat képes együtt megoldani, a nézőt pedig elkapja az a laza életigenlő érzés, amire mindig is vágyott.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást