Manapság, amikor egyre többünkről derül ki, hogy tejérzékenyek vagyunk, közben pedig sokan döntenek egyéb megfontolásból amellett, hogy tejmentes, vegán termékeket fogyasztanak, már egyáltalán nem okoz olyan nagy meglepetést, hogy az élelmiszerboltok polcain a növényi joghurtok, mint például a kókuszjoghurt, vegán sajtok és a rizs-, mandula- vagy éppen kókuszitalok is ott sorakoznak. De hallottál már valaha a kókuszkefirről?
2/6 Kincset érő probiotikumokat rejt
A kókuszkefir legnagyobb előnye, hogy probiotikumokban, vagyis „jótékony baktériumokban” gazdag. Ez azért is olyan fontos, mert a probiotikumok hozzájárulnak a bélrendszerünk egészségéhez és megkönnyítik az emésztési folyamatokat, azáltal, hogy fenntartják a kiegyensúlyozott és egészséges mikrobiális környezetet az emésztőrendszerben.
Ha pedig egészségesen tud működni az emésztőrendszerünk, az gyakorlatilag az egész testünkre jó hatással van. Ugyanis kapcsolódik többek közt az immunrendszerünk állapotához, az energiaszintünkhöz és a mentális egészségünkhöz is. Ezeket a jótékony szokásokat egyébként a probiotikus joghurtok esetén is szokás említeni, de a kefir általában annyiban előnyösebb választást jelent, hogy a mikrobiális fajok változatossága és mennyisége szempontjából jobb probiotikum forrásnak tekinthető.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!